+ Színház

Terike és Irén, magukat kormányhivatalnoknak kiadva parókát lopnak

Mese a valódi magányról, a valódi kiszolgáltatottságról és a valódi kétségbeesésről. Meg arról, mire képes rávenni az embert egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája.

Egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája. Ruhaboltok, szuvenírshopok, éttermek, fehérnemű-kereskedések, drogériák. És egy minden igényt kielégítő fodrászszalon. Valamint két hős: T. Lajosné (58) és K. Irén (57).  Két irányból, de ugyanazzal a céllal.

Mese a valódi magányról, a valódi kiszolgáltatottságról és a valódi kétségbeesésről. Meg arról, mire képes rávenni az embert egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája.

A felolvasószínházi előadás szövegét valós történet ihlette. 2016 augusztusában két nő magát kormányhivatali alkalmazottnak kiadva póthajakat akart kicsalni büntetés fejében egy belvárosi fodrászszalon alkalmazottjától. A történet egyszerre szövevényes, mulatságos és rendkívül drámai; azt vizsgálja, mi visz rá két javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon, egy látszólag értelmetlen cselekedetre.

A kortárs darabok és aktuális társadalmi problémák színházi vizsgálata iránt kezdettől fogva elkötelezett K.V. Társulat a szöveg felolvasószínházi változatával egy új színházi (ős)bemutatót készít elő.

Játsszák: Némedi Árpád, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina, Dramaturg: Nagy Orsolya, Író-rendező: Markó Róbert

A K.V. Társulatról:
A társulat 2007 óta működik folyamatosan, alapítók és művészeti vezetők: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina, akik előtte hosszú évekig a Csiky Gergely Színház színésznői voltak. A társulat nyitott műhely, melyben meghívott vendégekkel – színészekkel és rendezőkkel – dolgoznak. Előadásaikat a női látás és gondolkodásmód, női témák fókuszba állítása, tabutémák feldolgozása jellemzi. A társulat repertoárján kizárólag kortárs, a mának és a máról szóló darabok szerepelnek. Produkcióik budapesti játszóhelyek mellett – Stúdió K. Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon – vidéki és külföldi színházak műsorán is szerepelnek, rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi színházi fesztiválokon.

Eddig 10 kortárs magyar és nemzetközi darab ősbemutatóját tartották Budapest különböző játszóhelyein: Thália Színház, Nemzeti Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon, Jurányi Ház, MU Színház, Marczibányi téri Szabadidőközpont , Spinoza, FILC.

Olyan kiemelkedő rendezőkkel dolgoztak együtt mint Novák Eszter, Pelsőczy Réka, Rába Roland, Czukor Balázs, Gigor Attila, Göttinger Pál, Tengely Gábor, Romankovics Edit és Ördög Tamás.

Fotó: Lippai Krisztina

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top