+ Irodalom

Befellegzett a szingli férfiaknak

A parlament vallásügyi bizottsága hozzájárult ahhoz a törvényjavaslathoz, amely szerint valamennyi nőtlen török férfinak kötelező lesz a nősülés. Nincs többé olyan, hogy valaki durcáskodik és hepciáskodik, és az utolsó pillanatban faképnél hagyja az arát.

Furcsa történetek a XX századból magyar sajtócikkek alapján – 1923 – a képen Isztambul

január, USA – A braganzai trónkövetelő herceg testvére nem bírta tovább nézni a trónkövetelést, ezért elhajózott Portugáliából. Legközelebb New Yorkban szállt partra, ahol tüstént munka után nézett, és biztosítási ügynök lett belőle. A jó beszélőkével rendelkező férfi sorra kötötte a szerződéseket, és ha mégis nehézsége támadt, előhúzta a dzsoilidzsókert, és elmondta, hogy ő a braganzai trónkövetelő herceg testvére.

január, Németország – Sok ember megfordult a bambergi dómban, ki azért, hogy gyönyörködjön benne, ki azért, hogy a lelkét és hitét ápolja, és volt, aki lopni járt oda. Ezért úgy döntöttek a városatyák, hogy határozatlan időre bezárják a dómot, hátha a tolvajok ez idő alatt átszoknak egy másik város dómjába, vagy ha itt maradnak, esetleg munkát találnak.

január, Ausztria – A bécsi esküdt bíróság háromévi börtönre ítélt egy fiatal lányt, aki közel 20 millió schilling értékű árut csalt ki a kereskedőktől. A károsultak azt vallották, hogy mindez nem a butaságuk miatt történt, hanem azért, mert a lány valósággal meghipnotizálta őket. Az ítélet kihirdetésekor a bíró mélyen elgondolkodott, vajon ő is hipnózis alatt mondta ki a három évet?

február, Törökország – Befellegzett a szingli férfiaknak. A parlament vallásügyi bizottsága hozzájárult ahhoz a törvényjavaslathoz, amely szerint valamennyi nőtlen török férfinak kötelező lesz a nősülés. Nincs többé olyan, hogy valaki durcáskodik és hepciáskodik, és az utolsó pillanatban faképnél hagyja az arát.

február, Románia – A bucaresti egyetemen diákzavargások nehezítették a tanítást. Az egyetem vezetése elgondolkodott, hogyan tudná megoldani ezt a súlyos tanügyi problémát, végül úgy döntöttek, megtorlásképpen egy évre bezárják az egyetemet. Kedves hallgatók, na, most zavarogjatok, ha tudtok!

február, Argentína – A férfi bőröndöt vett elő, két nadrágot, négy inget, zoknikat, alsóneműt, szendvicset, és alattuk egy pisztolyt helyezett el benne. Aztán újra előhúzta, és ellenőrizte, nem felejtette-e betárazni a töltényeket. Hónapok óta készült a gyilkosságra, és most végre elszánta magát. Autóval hajtott a Bahia-Blanca repülőtérre, de még a bejárat előtt megállt, mert nem engedték be a tűzoltók. A repülőtér néhány óra alatt teljesen kiégett.

március, Olaszország – St. Lorenzen falucskában élt egy műgyűjtő, akit mindenki ismert az értékes képeknek köszönhetően. Egy éjjel hívatlan látogatója akadt, aki ellopta Tiziano Ruth című festményét. De nem csak ellopta, meg is szökött vele. A műgyűjtő elveszítette a maradék emberiségbe vetett hitét is, és minden nap elátkozta a tolvajt. Hát nem értitek? A festészetet nem lopni, élvezni kell.

március, Magyarország – A budapesti villamos kipirult arcú és boldogan mosolygó szülőket és gyerekeket szállított a Soroksári úton. A kezükben amerikai csomagok, amelyekben ruha, cipő, finom kakaó, konzervált zöldség és gyümölcs, és különböző tápszerek lapultak. Egy kisfiú arra gondolt, bár nem mondta a szüleinek, miért csak ruha meg kaja, miért nincs soha egy kis játék? A gyerekek ott nem adakoznak?

március, Írország – A Kilmainham börtönből tizenöt nap éhségsztrájk után kiengedték Miss Annie MacSweeney-t. Az emberek nem találtak rá más magyarázatot, minthogy az éhség nagy úr, még azok felett is, akik nem éheznek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top