+ Oktatás

Izgalmas beszélgetés a konvertálható tudásról

A gyerekek és a fiatal felnőttek az oktatási intézményekben jellemzően sémákra épülő tudásanyagot kapnak meg, pedig a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez a legtöbbet a különböző hátterű tudás adja.

Agymosó 2. – Dr. Mérő László és Horn György: Tanítás és tanulás

Hogyan sajátítsuk el vagy tanítsuk meg azt a fajta tudást, ami olyan problémák és szituációk megoldásában is segíthet, amelyekről esetleg még nem is tudunk? Napjaink egyik meghatározó kérdése, hogy a jövő generációjának milyen készségek és képességek elsajátítására van szüksége ahhoz, hogy helyt tudjanak állni, amikor problémákkal szembesülnek. A gyerekek és a fiatal felnőttek az oktatási intézményekben jellemzően sémákra épülő tudásanyagot kapnak meg, pedig a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez a legtöbbet a különböző hátterű tudás adja. A beszélgetés résztvevői egyetértenek abban, hogy a kulcs a konvertálható tudás, és hogy a kooperatív tanulási technikákkal hatékonyabb oktatás jöhet létre, miközben a tanulók személyisége is biztonságban lehet.

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus és Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője beszélget a hatékony tanítás és tanulás lehetőségeiről szeptember 26-án, 19:30-tól az Akvárium Klubban.

A második Agymosó programján résztvevők betekintést nyerhetnek mindazon technikákba és módszerekbe, amelyek hozzájárulnak a gyermekek és fiatalok képességeinek, illetve tudásának hatékony gyarapításába, és szó lesz arról is, hogy milyen szerepet kapnak ebben az oktatók és az intézmények. A rendezvény izgalmas ismeretekkel szolgál pedagógusok, oktatási intézmények vezetői, szülők, egyetemisták és mindenki más számára is, aki kíváncsi arra, hogy mit is jelent pontosan a konvertálható tudás, és miért kulcsfontosságú az életünkben.

Az estet Vízy András moderálja.

Az esemény a Facebookon

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top