+ Design

Fiatal dizájnerek értelmezik újra a szerelmi virágnyelvet

A MOME tárgyalkotó szakos hallgatóinak munkáit felvonultató kiállítás az egyetem kreatív laborjainak fúziós együttműködésében született, az egyéni és a közösségi emlékezet által inspirált alkotásokat mutatja be.

Digitális tárgyalkotás, anyagmanipuláció, interaktív grafika, hang- és képfeldolgozás. Emlékbross, világító reflextükör, hangzó budapesti emlékőrzők. A MOME tárgyalkotó szakos hallgatóinak munkáit felvonultató kiállítás az egyetem kreatív laborjainak fúziós együttműködésében született, az egyéni és a közösségi emlékezet által inspirált alkotásokat mutatja be. Ki gondolná, hogy mi mindenre képes egy 3D-nyomtató, egy lézervágó vagy egy hekkelhető Arduino, ha fiatal designerek kezébe kerül?

A pop up kiállításon megcsodálhatunk digitális tervezésű, hordható ékszereket, melyeket két ember közötti titkos kommunikációs gesztusok, az együtt töltött idő lenyomatai és tudattalan szociális reflexek ihlettek. Személyes hangüzeneteket hallgathatunk meg egy budapesti épületmaketteket ábrázoló, városi szuvenír-család egyedi darabjait kézbe véve és ujjunkra szerelt szenzorokkal tesztelhetjük reakcióidő-képességünket is. Tárgyiasult élményszimbólumok értelmezik újra a szerelmi virágnyelvet, a jelek és zajok, a fény és mozdulatok viszonyát.

A MOME Digital Craft Lab célja egy olyan innovatív, anyag és tárgykutató, fejlesztő műhely létrehozása, amely (a 21. század információs és technológiai társadalmának kihívásaira reagálva) a digitális és az analóg világ metszéspontjait kutatja a tradicionális kézművesség és a design ötvözésével. A MOME Tech Lab olyanmerőben új alkalmazások kigondolására, azok vonzó formában való megtervezésére ösztönöz, amelyekre az informatikus és mérnök társadalom önmagában nem lenne képes. A két egyetemi műhely 2015/2016-os közös oktatási programjában született kísérleti projektek az ember és környezete közötti virtuális-materiális kapcsolatokat térképezik fel, emlékképeket újraértelmezve, a progresszív technológia jegyében.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott az andrea@trafo.hu címen.

Kurzusvezetők: LIPÓCZKI Ákos, RUTTKAY Zsófia
Konzulensek: HARSÁNYI Réka, KESZEI István
Kiállító hallgatók: CSEH Dániel, CSER Boglárka, FAZEKAS Vera, FEKETE Fruzsina, KISKÉRY Dániel, KÖVÉR Dóra Rea, NEUZER Zsófia, ORBÁN Emese, ZAJZON Ákos

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top