+ Színház

Elfogytak a jegyek a Frenák-premierre!

Az új darab bemutatójának mind a három estéjére elkelt az összes jegy. Ugyanakkor nem kell kétségbe esniük a Frenák-rajongóknak, a társulat tartogat még egy s mást az őszre.

A LUTTE című előadás szeptember 24-i premierjével indítja az évadot a Frenák Pál Társulat a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Ugyanakkor a bemutató három estéjére már hetekkel a premier előtt elfogytak a jegyek; a darabot legközelebb december 2-án és 3-án láthatja a közönség.
Az új kreációban tükörfényű, vakítóan fehér szőnyeg jelöli ki a szembenézés, a tánc, pontosabban a küzdelem terét: a küzdő felek egyszerre ütköznek össze egymással és önmagukkal. A skandináv mitológia letisztultságából, az izlandi sagák motívumaiból és a harcművészetek – cselgáncs, ökölvívás, glima – brutális erejéből, formanyelvéből merítő LUTTE, fontos darab a társulat életében, mert az előadásban a megszokottnál is nagyobb teret és szabadságot kap egy új táncos nemzedék.

Frenák Pál Társulat - Lutte

Frenák Pál Társulat – Lutte

A darabban több olyan, a társulathoz frissen csatlakozott tehetség is feltűnik, akiket eddig még nem láthatott a közönség Frenák Pál színpadán.
A szeptemberi premier fontos eleme annak a komplex művészeti és oktatási programnak, amely a társulat egész évadát meghatározza. Workshopok, vendégjátékok, hátrányos helyzetű közösségekkel zajló fejlesztő munkák, pedagógiai programok, nemzetközi együttműködések és egy ösztöndíjas rendszerben működő menedzserképző program is szerepel a társulat tervei között.

Frenák Pál Társulat - Bride

Frenák Pál Társulat – Birdie

Alig két héttel a LUTTE bemutatója után jön az UN című előadás budapesti premierje. Tavaszi bemutatójakor a darab különdíjat kapott a Veszprémi Tánc Fesztiválján. A budapesti közönség október 7-8-án láthatja először a produkciót a MU Színházban.
Az évadban repertoáron marad a Nemzeti Táncszínház szervezésében a Művészetek Palotájában nagy sikerrel futó BIRDIE című előadás, amelyet részben új táncosokkal láthat a közönség november 1-jén és 2-án.
Jövőre új szereposztással tér vissza nagy francia-belga turnéja előtt a legendás Tricks&Tracks 2. című produkció, 2017 tavaszán pedig Bartók-koreográfiával debütál az együttes a Magyar Állami Operaház színpadán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top