+ Színház

Vidnyánszky: Szívemből fakadó címek

„A vidéki és külhoni színházak számára az egész évad során megmutatkozási terep a Nemzeti”.

Szívemből fakadó címek kerültek idén a Nemzeti Színház műsorára. A repertoár gerince jól működik, így bátrabban kísérletezhetünk – mondta Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

„Több ősbemutatónk a történelem kényes, elgondolkodtató kérdéseivel foglalkozik, elsősorban Tóth Ilonka, illetve A Gulag virágai Hobo főszereplésével. De lesz az évad során Bánk bán, a Csíksomlyói passió Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával, Berecz András szereplésével, a Szent Ferenc életéről egy műfajokat átívelő zenés produkció Bozsik Yvette-tel és társulatával, Bergman-darab, valamint egy vérbő komédia, A miniszter felesége”

– sorolta Vidnyánszky Attila.

Az igazgató a Tóth Ilonkát, A Gulag virágait, a Csíksomlyói passiót és a Bánk bánt maga rendezi. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt is tisztelgő Tóth Ilonka kapcsán kitért arra, hogy a darabot egyszer Kaposváron már bemutatták, de egy másik megközelítésben.

„Ott inkább bűnösként ábrázolták Tóth Ilonkát, én meg vagyok győződve tisztaságáról. Két éve dolgozunk az anyagon, Szilágyi Andor írt egy forgatókönyvet, azt alakítottuk át színdarabbá. Félelmetes mechanizmus, egy gyilkos rendszer tárult elénk, amely bedarálta az embert, a lelket. Máig ható történet” – fejtette ki az igazgató-rendező.

Vidnyánszky Attila nagyon fontosnak nevezte, hogy a Nemzeti Színházzal vidéki és külhoni területeken is fellépjenek. Hozzátette: Zenta velük ünnepelte jubileumát, szintén közösen ünneplik a nyíregyházi társulat 35. évfordulóját, és velük ünnepel a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is. A fővárosi színház az idény során turnéra megy Párizsba. „A vidéki és külhoni színházak számára az egész évad során megmutatkozási terep a Nemzeti”.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top