+ Életmód

Hogyan könyörgöd majd le a csajról az önjáró taxiban a vibrátoros okosfehérneműt?

Ha mindenki nem is, de minden egyre okosabb körülöttünk.

Már az okostelefonok funkcióit látva is úgy érezzük néha: mi viszont buták maradtunk. Pedig a szinte mindenkinél ott lapuló telefon csak a legalapabb okoseszközök egyike, ha mindenki nem is, de minden egyre okosabb körülöttünk.

Az egyik legnagyobb okosprojekt, ami nem csak egy tárgy felokosítását, hanem várhatóan a teljes közlekedési rendszer átalakítását okozza majd. Több cég fejleszt párhuzamosan dollármilliárdokból, és már ott tartunk, hogy a Tesla önvezetésre is képes – de még messze nem tökéletes – autót árul, van olyan város az Egyesült Államokban, ahol ha Uberen hívsz egy kocsit,lehet, hogy egy automata megy érted, és egy XC90-es Volvóba ülveis azon kezdünk merengni, milyen is lesz az autózás pár év múlva. Miközben Indiában házilag is összetákoltak egy önjáró Tatát.

A taxis ma körülbelül annyira jó perspektívájú szakma, mint a videotékás, parkolóházat annyira éri meg építeni, mint plazát Pripjatyba. Az automata autók megjelenésével várhatóan teljesen átalakul majd az egyéni közlekedés: minek a saját autó, ha perceken belül hívhatsz egy vezető nélküli kocsit, ami elvisz oda, ahová szeretnéd, sokkal kisebb költségért, mint amennyibe most kerül a kocsid fenntartása? A kevesebb autónak kevesebb parkolóhely is elég, az egymással kommunikáló járműveknek köszönhetően nem csak a balesetek száma, hanem a dugók is csökkenhetnek – bár az ember vezette autók egy darabig még feltartják majd az önjáró kocsikat.

(…) Mobilról vagy tabletről lehet drónt, kishelikoptert, autóhifit és medencetisztító robotot vezérelni, ráköthetjük a kocsi immobiliserét, hogy indítózásnál pinkódot is meg kelljen adni, létezik fájdalomcsillapító hatású elektroterápiás készülék, és a távkapcsolatok elviselhetőbbé tételét célzó, messziről irányítható vibrátoros fehérnemű is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top