+ Életmód

A férfi, aki 135 ezer szál füves cigit szívott el

Mit okoz több évtizednyi kemény fűszívás?

Irvin Rosenfeld a számításai szerint 1982 óta kb. 135 ezer füves cigit szívott el, az elmúlt 34 év minden egyes napján nagyjából 10 szálat. A kormányzati Food and Drug Administration ugyanis az Investigational New Drug-programban gyógyszerjelölt vizsgálati készítményként havi 300 jointot bocsát a rendelkezésére.

A 63 éves floridai férfi a Vice szerint annak ellenére, hogy többet szív, mint Mr Klausz és Snoop Dogg együtt, teljesen átlagos életet él: vezető bróker egy nagy biztonsági cégnél, és minden szombaton fogyatékkal élő felnőtteknek és gyerekeknek segít önkéntesként. Mint mondta, ha nem kapná meg a havi adagját, már rég halálba kergette volna a fájdalom.

Rosenfeld ugyanis egy ritka csontbetegséggel született. Az orvosok 10 éves korában több mint 200 növekvő, szaporodó daganatot találtak a csontjain, ezek pedig olyan kinövéseket okoztak, amik elviselhetetlen fájdalmat keltenek Rosenfeldben. Két forgatókönyv létezett: a fiúnak a legjobb esetben is egész életében erős fájdalommal kell küzdenie, miközben rászokik az erős fájdalomcsillapítókra, legrosszabb esetben pedig a rosszindulatúvá váló daganatok megölik. Nem volt fényes a jövője.

Aztán 1971-ben a főiskolán életében először kipróbálta a marihuánát, és hamarosan minden megváltozott.

Kb. tizedszerre füvezett, amikor olyat tapasztalt, amit előtte soha: észrevette, hogy már vagy fél órája sakkozik a barátjával, és teljesen fájdalommentesen ül. Eddig a pontig  az idegesítő fájdalomtól sosem tudott 10 percnél tovább egy helyben ülni, most pedig nem érzett semmit, pedig a fájdalomcsillapítóját sem szedte be. Ilyen pozitív hatást semmilyen gyógyszer sem ért el nála soha.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top