+ Tudomány

A tintahalak számolási képessége egy kisgyermekével vetekszik

Különbséget tudtak tenni az egy és öt, valamint négy és öt egyedet számláló csoportok között.

Egy új kutatás azt sugallja, hogy a tintahalak számolási képessége a kisgyermekekével vetekszik. A tanulmányból az is kiderül, hogy nem csak a tápláléknak a mennyiségét, hanem a minőségét is mérlegelik a döntéshozatal során.

Tajvani kutatók összesen 54, egyhónapos, fogságban élő tintahalat vizsgáltak a publikáció elkészítése során, mutatja be a kutatást a The Guardian. A tudósok a puhatestűeknek különböző egyedszámú garnélarák-csoportokat mutattak és azt találták, hogy a ragadozók a több zsákmányállatot kitevő csoportot részesítették előnyben.

Az is kiderült, hogy a döntést nem befolyásolta, milyen sűrűn helyezkedtek el a rákok, és ha magasabb egyedszámú csoportok között kellett választani, a tintahalaknak több időt vett igénybe a döntéshozatal.

Utóbbi alapján arra lehet következtetni, hogy a puhatestűek időt szántak arra, hogy „megszámolják”, mennyi prédára csaphatnak le és nem ránézésszerűen hozták meg döntésüket.

Az állatok különbséget tudtak tenni az egy és öt, valamint négy és öt egyedet számláló csoportok között, így számérzékelésük nagyjából egy szinten van a kisgyermekekével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top