+ Fotó

Meghalt a híres csók-fotó női szereplője

1980-ig sem a matróz, sem a nő kiléte nem volt ismert.

Kilencvenkét éves korában szombaton meghalt Greta Friedman, annak a legendássá vált fotónak a női „főszereplője”, amelyen egy matróz megcsókol egy fehér ruhás nőt a New York-i Times Square-en 1945. augusztus 14-én, amikor Japán megadta magát, és véget ért a második világháború.

A matróz, George Mendonsa és Friedman nem ismerték egymást, vadidegenek voltak, és a csók után sem találkoztak soha többé. A fotót készítő Alfred Eisenstaedt egy 1985-ben megjelent könyvben azt mondta:

a matróz több nőt is összecsókolt a Times Square-en, azért Friedmannal fényképezte le, mert a matrózon sötét egyenruha volt, a nő pedig fehér ruhát viselt.

Enélkül a kontraszt nélkül nem kattintott volna, és a legendás fénykép, amely a rákövetkező héten a Life magazinban jelent meg, sosem készült volna el.

csok

1980-ig sem a matróz, sem a nő kiléte nem volt ismert. A Life magazin akkor felhívást tett közzé, hogy jelentkezzen, aki a képen szerepel. Maga Greta Friedman, aki Ausztriában született, csodálatos egybeesésnek nevezte, hogy egy egyenruhás matróz, egy fehér ruhás nő és egy nagyszerű fényképész mind pont akkor volt pont a jó helyen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top