Archív

Ezúttal nem szabad meztelenül felmenni a színpadra

A brit Morcheeba triphoptrió két tagja, a Skye Edwards és Ross Godfrey közös formációja ad koncertet november 27-én a fővárosi Dürer Kert nagytermében.

A brit Morcheeba triphoptrió két tagja, a Skye Edwards és Ross Godfrey közös formációja ad koncertet november 27-én a fővárosi Dürer Kert nagytermében.

A páros szeptember elején nagylemezzel nyitotta meg az őszi évadot, amelyet új videoklip is kísért a Light of God című számhoz. A lemezt európai turnén népszerűsítik, amelynek magyar állomása a budapesti koncerthelyszínen lesz november végén. A Morcheeba az 1990-es évek angol (főként bristoli bázisú) triphop színterének egyik legfontosabb zenekaraként indult, nem sokkal később a trendekhez kevéssé köthető, stílusokat – többek közt soult, R’n’B-t, hiphopot, reggae-t és pszichedéliát – vegyítő zenekarként vált ismertté.

A háromtagú Morcheebát Skye Edwards (ének), Paul Godfrey (scratch, ritmusok), Ross Godfrey (gitárok) alapította, és bár énekesi poszton később történt váltás, a közönség szemében mindig a melankolikus, mégis életerős hangú Skye volt a viszonyítási pont. Szólókarrierje mellett sosem múlt el a multiinstrumentalista Ross-hoz való kötődése, így most újra egymást inspirálva viszik tovább örökségüket. A duó új, tíz számot tartalmazó lemeze a triphop, a blues, valamint a downtempo soul világában kalandozik. A lemezbemutató koncerten az új dalok mellett várhatóan a legnagyobb Morcheeba-slágerek is hallhatóak lesznek.

Mint emlékezetes, idén nyáron a Morcheeba fellépett a Művészetek Völgyében, ahol egy ismert magyar zenész meztelenül zavarta meg a koncertet több ízben is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top