+ Interjú

Transzcendens összefüggés a lélek és a seprűnyél között

A frissen napvilágot látott adatok szerint az elmúlt esztendőben több mint 90 millió seprűnyelet vásároltak a több mint 90 millió lelket számláló országban…

A XX. SZÁZAD FURCSA TÖRTÉNETEI MAGYAR SAJTÓCIKKEK ALAPJÁN – 1914

április, Szudán – A kóladió egyszerre gyógyszer, élvezeti cikk, szíverősítő és izgatószer. Mindezen tulajdonságának köszönhető, hogy egy reggel a férfi egy kólafa ágát küldte szerelme jeléül a lány családjának. A család azonban kikosarazta és visszaküldte az ágat, mert úgy hírlett, hogy a kérő súlyos bűnt követett el, kóladugványokat adott el egy fehérbőrű férfinak. Hiába magyarázta, hogy a szerelem elvakította, egy házasság akkor sem kezdődhet csempészdugványokkal.

április, Bulgária – Még a balkáni háborúk idején veretett tíz millió aranypénzt a bolgár kormány Budapesten, de akkoriban a szerbek megakadályozták, hogy hazavigyék. A békeidőkben készülődő delegáció egyik tagja éjszakánként különös borzongással riadt föl arra a nyugtalanító gondolatra, hogy pénzen pénzt fognak vásárolni.

április, USA – A frissen napvilágot látott adatok szerint az elmúlt, 1913-as esztendőben több mint 90 millió seprűnyelet vásároltak a több mint 90 millió lelket számláló országban, avagy minden léleknek jutott egy seprűnyél. Egyes szélsőséges vallású egyházak egyhamar megtalálták a transzcendens összefüggés motívumait a lélek és a seprűnyél között.

május, Németország – A bajorországi Würzburgban olyan kutatásokat végeztek, amelyben kivesézték a kávét. Ellenőrizték, mi az benne, ami hasznos, és mi az, ami káros az emberi szervezetre. Arra a megállapításra jutottak, hogy van, akinek hasznos, és van, akire káros hatással van, de az egészséges emberre nézve se gyomorgyengítő, se idegromboló hatása nincs. Nem úgy, mint az ilyen idióta, se füle, se farka jellegű kutatásnak, amely sok állampolgárt fölháborított, és okozott nekik gyomorbántalmakat és idegrohamot.

május, Csendes-óceán – Ímmel-ámmal folyt a tengeri harc Mexikó és Amerika között, a hírek szerint azért, mert Wilson a lehető legkevesebb áldozat árán akarta megszerezni Mexikó ásványkincseit. Aztán kiderült, hogy a mexikói hajókon nők is viselnek egyenruhát, amitől mindjárt oldottabb lett a hangulat, s az amerikaiak is finomabban háborúztak a női legénység miatt.

május, Anglia – Az emberek gyorsuló szaporodásának köszönhetően hamarosan nem lesz elég a föld felszíne, ezért a föld alá kell terelni az életet, állapították meg londoni tudósok, s mély büszkeséggel töltötte el őket, hogy London milyen okosan ment elébe a problémának, már naponta másfél millió ember fordul meg a föld alatt. És ehhez a temetőket még hozzá sem számították.

június, Magyarország – A vaskohók közelébe ugyan nem engedték, de a vasművek udvarán szorgosan jegyzetelhetett az az újságíró, aki riportot kanyarított arról, hogy nálunk termelik a legjobb vasat a világon, mert az olvasztáshoz nem kokszot, hanem faszenet használnak, ami, köztudomású, tisztítja a vasat. A szerkesztőségben aztán legépelte a cikket, de egyre jobban nyomasztotta az a gondolat, hogy miért csak mi használunk faszenet, annyira azért nem lehetnek a többiek hülyék!

június, Franciaország – Egy varrónő remek munkát talált magának, amely komoly precizitást követelt tőle, de nem járt nagy anyagigénnyel. Hangyákra varrt ruhát. Általában öt-hat darabot választott ki a kertjében, az újabb divat szerint fölöltöztette őket, majd az izgatott közönségnek egy nagyító segítségével bocsátotta áruba. Nem adta drágán a hangyákat, mert azt azért ő is tudta, nem egy értékőrző befektetés az, ami elmászkál.

június, Anglia – Jótékony célú futballmérkőzéseket rendeztek Londonban, amelyre minden jegy elkelt. A szervezők nem bízták a véletlenre, az egyik csapatot varieté táncosnőkből állították ki. A közönség a kánkánban fölcsapódó combokra volt kíváncsi, de igazán a lepte meg őket, milyen jól fociztak a csajok. Egyesek szerint az angol foci jövője azon múlik, hogy a fociedzéseken bevezessék a táncot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top