+ Színház

Bodó Viktorék föllázadtak az Új Színház korrupt igazgatóválasztása ellen

Bodó Viktor és a Kultúrbrigád úgy pályázta meg az Új Színház igazgatói posztját, hogy tudták, esélyük sincs, viszont pályázatuk nyilvánossá tételével szeretnék megmutatni a nyilvánosságnak, hogyan kellene működnie egy magyar drámai színháznak.

Bodó Viktor és a Kultúrbrigád úgy pályázta meg az Új Színház igazgatói posztját, hogy tudták, esélyük sincs, viszont pályázatuk nyilvánossá tételével szeretnék megmutatni a nyilvánosságnak, hogyan kellene működnie egy magyar drámai színháznak.

A Fővárosi Közgyűlés tegnap hozta meg döntését, és 12 pályázó közül kinevezte az Új Színház régi új igazgatójának Dörner Györgyöt.

Az alábbiakat a kulturbrigad.hu oldalról idézzük, alul pedig a pályázat letölthető linkjét találjátok:

A pályázat megírását elsősorban az a szándék motiválta, hogy szakmailag releváns, korszerű, az európai és világszínházi szemléletre és trendekre messzemenőkig figyelő, érvényes változatot mutassunk fel a „magyar dráma színházaként” definiált fenntartói elvárás megvalósítására. Szándékunk szerint egy élő, a mai magyar társadalommal kommunikáló, nyitott, a köz szolgálatát és az állami pénz elköltésének felelősségét komolyan vevő szakmai műhely felállításának lehetőségét vetettük papírra, amely gazdaságilag racionálisan, művészileg függetlenül, strukturáltan és problémaorientáltan működik. Azonban a pályázat megírása alatt pontosan tudtuk, hiszen mi is itt élünk, hogy nincs esélyünk a programot megvalósítani. Hangozzék bármilyen fellengzősen, szakmai becsületből írtuk meg. Azért, hogy önök olvashassák, milyen lehetne, és szerintünk milyennek kellene lennie egy „magyar dráma színházának” itt, ma, most; illetve hogy lássék: mihez képest döntött a főváros közgyűlése.
Ezúton is nagyon köszönjük az általunk felkért, a pályázatban való részvételre igent mondó kollégáinknak, hogy támogattak bennünket ebben az elképzelésben, és vállalták volna a közös munkát az elkövetkező öt évben.
És ezúton is kérünk minden pályázót – különös tekintettel a pályázat nyertesére –, hogy hozza nyilvánosságra dolgozatát – ezzel is segítve a nyilvánosságot abban, hogy le tudjon vonni következtetéseket arra nézve, hogy a szakmai bizottság delegáltjai, továbbá az elbíráló testület milyen szempontokat vett figyelembe egy fővárosi kulturális intézmény vezetői megbízásáról hozott döntésében.

Bodó Viktor és a Kultúrbrigád

>>> a pályázat letöltése (pdf)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top