+ Irodalom

Hogyan lehet iszogatva kártyázni a bengáli tigris ketrecében?

Alessandria dúsgazdag jegyzőjének fia már kipróbált mindenféle sportot, a művészet minden ágát és nemét, volt pezsgő- és kávékereskedő, továbbá emberkereskedő is…

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1910 – a képen látható, 430 embert elfogyasztó bengáli tigris 1908-ban lőtték ki

április, USA – Miután kiderült, hogy a milliárdosok trösztje kezében lévő húsipar a tömeges termelésnek köszönhetően mérgező adalékanyagokkal tartósítja a húst, az amerikaiak húsbojkottot hirdettek. Már megtalálták a hús helyettesét, egy tüskétlen kaktuszt, amely szabadon terem, és amelyből remek főzelék és saláta készíthető. A disznók mit sem tudtak róla, hogy céltalanul híznak az ólakban.

április, Olaszország – Egy Nápoly-közeli falu postása komolyabb mennyiségű pénzt sikkasztott, s üldözői elől az otthoni ruhásszekrénybe menekült, ahonnan csak éjszakánként mászott elő. Időközben meghalt az egyik gyermeke, sírt, zokogott a szekrény mélyén, de nem lehetett ott a temetésen. Ám amikor a felesége teherbe esett, és a falu a szájára vette, nem bírta tovább, két év után föladta magát. A börtönben sokáig mesélt arról, mennyivel kényelmesebb a cellája, mint a szekrény.

április, Madagaszkár – Egy asszony különleges óriáspókokat tartott a háza mellett elzárva. A pókfonalat összegyűjtve olyan selymet szőtt belőle, amely sárga színű, aranyos fényével elkápráztatta az embereket. A selyem eredetét soha nem árulta el, s mikor banditák támadtak rá, bevezette őket a pókok közé. A fonal színe ezután sem változott.

május, Franciaország – Egy párizsi humanista elhatározta, hogy minden koldusnak állást szerez. A fölhívására 1250 ember jelentkezett. A koldusok munkabírásával nem lett volna baj, de a munkaszeretet hagyott némi kívánnivalót maga után. Az első munkanap után 930 koldus soha többé nem került elő.

május, Olaszország – Egy egészséges milánói cipészlegényről a sorozóbizottság vizsgálatán derült ki, hogy minden testi épsége dacára nem lehet katona, mert a szíve jobb oldalon van. A férfit meglepte a hír, de csakhamar beletörődött, miután busás napidíjért utaztatták klinikáról konferenciára. Ráadásul a nők is megbolondultak attól a gondolattól, hogy jobb oldalon dobogjon értük egy férfiszív.

május, USA – A repülőgépek és automobilok olyannyira divatos tárggyá tették a motort, hogy egyre-másra készültek a motort ábrázoló ékszerek. A minimotorok egyik ritka példányát egy aranyozott melltű végén helyezték el, amelynek további különlegessége volt, hogy aki a nő szívéhez hajolt, hallhatta a mellényzsebbe rejtett elemekről hajtott motor zümmögését is.

június, Anglia – Egy, a Wight-szigeten élő műszerész föltalált egy eddig nemlétező készüléket, amely kihangosítja a szívhangokat, így sürgős esetekben az orvos telefonon keresztül is diagnosztizálhatja a betegséget, és elláthatja a beteget tanácsokkal. A találmánytól felbuzdult műszerész további tervei a telefonos rezgőborotválás irányába mutattak.

június, Olaszország – Alessandria dúsgazdag jegyzőjének fia már kipróbált mindenféle sportot, a művészet minden ágát és nemét, volt pezsgő- és kávékereskedő, továbbá emberkereskedő is. Hogy egyhangú világába némi változatosságot vigyen, ezúttal annak nézett utána, hogyan lehet iszogatva kártyázni a bengáli tigris ketrecében.

június, Guatemala – Egy csodaszép park közepén állt a világ első multimilliomos négerének hatalmas kastélya. A férfi ötvenezer holdon gazdálkodott, Amerika nagy részét ő látta el déli gyümölccsel. A csöndes alkonyokon szivarozva gondolt az őseire, akik közül valójában senkit nem ismert.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top