+ Történelem

Így áldották meg a Magyarok kenyerét – fotók

A Magyarok kenyerét a pécsi székesegyház előtt megtartott ünnepségen áldotta meg Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa. Az eseményről az MTI készített fotókat.

Megáldották a Magyarok kenyere programban összegyűjtött lisztből készült augusztus 20-i kenyeret szombaton a pécsi székesegyház előtt megtartott ünnepségen. Az ünnepi kenyeret Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa áldotta meg és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere szegte meg.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a város Szent István terén rendezett eseményen, több száz fős hallgatóság előtt arról beszélt, hogy az idei jótékonysági akció is sikeresen zárult, 450 tonna búza gyűlt össze határon innen és túlról.

Bakó Béla Pál marosvásárhelyi ferences rendi szerzetes köszöntőjében a Magyarok kenyere program szakrális jellegét hangsúlyozva azt mondta: a jótékonysági kezdeményezés Isten áldását, a szeretetből fakadó segítést és az együvé tartozás gondolatát közvetíti.

Pécs, 2016. augusztus 20. Páva Zsolt polgármester (b) és Bakó Béla Pál marosvásárhelyi ferences rendi szerzetes megszegik az új kenyeret a Magyarok kenyere program ünnepségén a pécsi Dóm téren 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécs, 2016. augusztus 20.
Páva Zsolt polgármester (b) és Bakó Béla Pál marosvásárhelyi ferences rendi szerzetes megszegik az új kenyeret a Magyarok kenyere program ünnepségén a pécsi Dóm téren 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécs, 2016. augusztus 20. Felszeletelt új kenyér a Magyarok kenyere program ünnepségén a pécsi Dóm téren 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécs, 2016. augusztus 20.
Felszeletelt új kenyér a Magyarok kenyere program ünnepségén a pécsi Dóm téren 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top