+ Irodalom

Hogyan fogyhatsz 40 kilót egy teve segítségével?

Egy angol utazó arról számolt be, hogy bérelt tevéje le akarta mészárolni. Egy nap arra ébredtem, hogy hajnalban benéz a sátorba a tevém, aztán kiment. Furcsálltam a dolgot, úgyhogy behúzódtam a sarokba. De alig néhány másodperc, a teve berontott…

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1909 – A képen egy teve 1909-ből, éppen iszik

április, USA – Illinois állam asszonyai levelet intéztek a képviselőkhöz, amelyben azt követelték, hogy a férfiak nevéhez tartozzék egy olyan cím, amely megkülönbözteti a nős és a nőtlen férfiakat, elkerülendő a sok érzelmes tragédia, becsapás és hitegetés. A képviselők pályázatot írtak ki, hogy a férfiaknak megadják az esélyt és a meneküléshez vezető egérutat.

április, Hollandia – A világon a legtöbb kávét, évi hét kilogrammot a hollandok fogyasztottak, melynek köszönhetően nem nőtt ugyan a napfényes órák száma, és nem lettek rövidebbek a téli éjszakák, de az biztos, hogy az ébren töltött idő megnőtt, s a legtöbb asszony készséggel ki tudta várni, míg a férje hazatér a szeretőjétől.

április, Kanada – A colemani bányásztelep egyik házában pihenő idejét töltötte egy férfi. Ruhástul feküdt az ágyban, lábait keresztbe vetve számolgatta, hogy talán még tíz évet kell eltöltenie az ezüstbányában, hogy biztos pénzügyi háttérrel alapítson családot. Addigra túl lesz a harmincon, gondolta, de legalább megengedhet majd egy kis eljegyzési ékszert a menyasszonyának.

május, Marokkó – Egy francia hajóorvos különös megfigyeléseket jegyzett föl a marokkói hadműveletek során, a vezeték nélküli távíróval dolgozókról. Tapasztalatai szerint a dolgozók szeme nem egyszer káprázott, a bőrön ekcéma jelent meg, az idegrángás és a szívtájéki fájdalom feltűnő gyakorisággal fordult elő náluk. Összességében megállapította, hogy ma már nem csak a szépségért, de az információért is meg kell szenvedni.

május, Spanyolország – Egy madridi újság nyilvános gyűjtést szervezett, s minden egyes pezetához sorszámot adott. A gyűjtés végén egyetlen számot húztak ki, melynek tulajdonosáról szobrot mintáznak majd. Ha az illető nő lesz, márványból, ha férfi, akkor bronzból. Egy asszony azzal utasította el a pénzgyűjtő kérését, hogy ő nem hajlandó meztelenül modellt állni.

május, a Rio Grande partján, Mexikó és Texas között – El-Pazóban az amerikai dollár száz centet ért, a mexikói viszont csak nyolcvanötöt. Juarezben mindez fordítva volt. Egy számtanból erősen pallérozott férfi El-Pazóban 15 centért megreggelizett, egy amerikai dollárral fizetett, és visszakapott egy mexikói dollárt. A hídon átsétálva Amerikába újra megéhezett. Itt szintén 15 centes reggelit evett, és mexikói dollárral fizetve visszakapott egy amerikait, amellyel újra indulhatott El-Pazóba, de ezúttal már ebédelni. Az ingyenes megélhetéshez nem volt szükséges másra, mint egy dollárra és erős lábizmokra.

június, Afrika – Egy angol utazó arról számolt be, hogy bérelt tevéje le akarta mészárolni. Egy nap arra ébredtem, hogy hajnalban benéz a sátorba a tevém, aztán kiment. Furcsálltam a dolgot, úgyhogy behúzódtam a sarokba. De alig néhány másodperc, a teve berontott, s ahol feküdtem, kétrét hempergett a ruhacsomón, majd távozott. Mikor ennek ellenére élve léptem ki a sátorból, a teve éktelen üvöltözésbe kezdett. Attól kezdve nem mertem ráülni, le is fogytam negyven kilót.

június, Norvégia – Egy professzor új módszert dolgozott ki a tenger mélységének mérésére. Függőleges hangrezgést indítottak a tengerfenékre, s ismerve a hang terjedési sebességét, a visszaverődés idejéből egyszerűen kiszámíthatták a távolságot. A nőtlen professzor a kezdeti sikereken felbuzdulva azon is elgondolkodott, vajon létezik-e hasonló módszer a nők érzelmeinek bizonyosságára.

június, Svájc – Borzalmas világot élünk, mondta az asszony a másiknak. A szövetségi vasutak udvariatlan igazgatósága azt a rendeletet adta ki, hogy a 80 centiméternél nagyobb átmérőjű női kalapok a tarifareform értelmében úgy kezelendők, mint a kerékpárok. Hallatlan. Amelyik nőnek ennél nagyobb kalapja van, kénytelen a kerékpárok számára fenntartott kocsiban elhelyezni azt. Még jó, hogy nem kell a kalapra kézi féket szerelni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top