+ Zene

Itt vannak a Sziget sztárfellépői!

Az idei Sziget első koncertjét egy hazai csapat, az Ozone Mama adja a mínusz egyedik napon, augusztus 10-én szerdán 15 órakor. A nagyszínpadon egy órával később Marky Ramone, a Ramones egykori legendás dobosa az első fellépő zenekarával, a Blitzkrieggel.

Szerdán a mínusz egyedik nappal megkezdődik a Sziget fesztivál. Idén Rihanna koncertjét övezi a legnagyobb érdeklődés, mellette Manu Chao, a Muse, David Guetta, Sia, a Chemical Brothers, valamint Noel Gallagher tartozik a legnagyobb sztárok közé a felhozatalban.


A Sziget nagyszínpada idén a fesztivál közelmúltban elhunyt nemzetközi booking menedzsere, Dan Panaitescu nevét viseli: a szakember húsz éven át dolgozott a rendezvény stábjában.


Az idei Sziget első koncertjét egy hazai csapat, az Ozone Mama adja a mínusz egyedik napon, augusztus 10-én szerdán 15 órakor a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál színpadon. A nagyszínpadon egy órával később Marky Ramone, a Ramones egykori legendás dobosa az első fellépő zenekarával, a Blitzkrieggel.


Szintén a mínusz egyedik napon játszik a nagyszínpadon a Skunk Anansie, a dél-afrikai Die Antwoord és a brit elektronikus zenei alapvetés, a Chemical Brothers. Utóbbi, Tom Rowlands és Ed Simons duója eddig nyolc stúdióalbumot készített és a mostani lesz az ötödik magyarországi fellépése. A Chemical Brothers-höz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Star Guitar, a Hey Boy Hey Girl, az Out of Control, a Setting Sun vagy a Block Rockin’ Beats. Aznap este a Magic Mirror sátorban az év elején elhunyt David Bowie-ra emlékeznek ismert hazai zenészek és színészek az Ashes to Ashes című koncerten.


A barbadosi születésű énekesnő, Rihanna nulladik napi, augusztus 11-i fellépésére már nem lehet jegyet kapni. Eddig tizennégy alkalommal vezette az amerikai Billboard listát, több mint 54 millió albumot adott el világszerte, nyolc Grammyt és ugyanennyi American Music Awardot söpört be, dalait már több mint nyolcmilliárdszor játszották le a YouTube-on.


A csütörtöki nulladik napon már valamennyi helyszínen beindulnak a koncertek. Rihanna mellett a nagyszínpadon lép fel ezen a napon Jake Bugg, a brit folkrock üdvöskéje és az osztrák Parov Stelar, az OTP Bank-A38 színpadon lesz látható mások mellett Naughty Boy, a Movits! és Travis Scott, a Telekom Arenában Apster és Afrojack, a világzenei színpadon pedig Buika, a varázslatos hangú spanyol énekesnőé a fő koncert.

A pénteki Sziget-nap legnagyobb attrakciójának Manu Chao produkciója ígérkezik a nagyszínpadon. A baszk-spanyol származású, Franciaországban született, szociális elkötelezettségéről, kozmopolita voltáról és harciasságáról ismert 55 éves dalszerző, előadóművész a három társával alkotott La Ventura című produkciójával ad koncertet. Manu Chao negyedszázada a világ könnyűzenéjének befolyásos előadója.
Pénteken lesz John Newman és a Bastille is a nagyszínpadon, az A38 sátorban például a remek holland énekesnő, Kovacs, az Editors és az UNKLE, az Arenában a Vinai, a világzenein Goran Bregovic és csapata.
Szombaton az idén 25 éves Quimby és a Bring Me the Horizon melegít be a nagyszínpadon a Sigur Rós és a Muse előtt. A kultikus izlandi poszt-rock zenekar, a Sigur Rós először lép fel Magyarországon és különleges koncertet ígér. A világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse Matt Bellamy vezetésével harmadszor zenél a Szigeten, 2002-ben viszonylag ismeretlenként, nyolc évvel később már főzenekarként játszottak, akárcsak most. A szombati programban az A38 sátorban lép színpadra az ír Roisín Murphy, az Arenában a holland Dyro, a világzenein pedig a finn Värttinä és az orosz Leningrad.


Vasárnap a nagyszínpadon a foci Eb himnuszát is megalkotó francia dj-sztár, David Guetta gondoskodik a hangulatról a nagyszínpad környékén, az A38 helyszín legnagyobb durranása ezen a napon a brit Bloc Party, az Arenáé a holland Jay Hardway, a világzeneié pedig az algériai-francia Rachid Taha koncertje.
Augusztus 15-én hétfőn a brit Years & Years, valamint Kaiser Chiefs után a kultikus britpop szenzáció, az Oasis egykori gitáros-dalszerzője, Noel Gallagher mutatkozik be a Sziget színpadán mostani formációjával, a High Flying Birdsszel. Az Oasis 2000-ben járt a Szigeten, de akkor Noel nélkül. Gallagher után a tehetséges ausztrál dalszerző-énekesnő, Sia (Sia Kate Isobelle Furler) is zenél ezen a napon a nagyszínpadon, míg az A38-on a brit CHVRCHES, az M83, az Arenában Nicky Romero, a világzenei színpadon az egyaránt kolumbiai LA-33 és Systema Solar játszik, utánuk Lajkó Félix zár kollaborációban az Óperentzia zenekarral.
A záró keddi napon az amerikai Lumineers és a brit Last Shadow Puppets után az End Show-t Hardwell holland dj szolgáltatja a nagyszínpadon. Az A38-on a brit Bullet For My Valentine és a kanadai Crystal Castles hasít a színpadon, az Arenában Benelux dj-k (2empress, Fedde La Grand és Laidback Luke), a világzenei színpadon a tüzes francia Les Hurlements d’Léo, a magyar PASO és a román Fanfare Ciocarlia zenél.

 A hazai könnyűzenei színtér fő helyszíne idén is a Petőfi Rádió színpada, ahol az egy hét alatt megfordul mások mellett a Bin-Jip, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Marge, a Biebers, a Mary PopKids, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Wellhello, Freddie, az Anima Sound System, a 30Y, a Tudósok, a Bëlga.

A Szigetzáró bulit Müller Péter Sziámi tartja AndFriends formációjával.

Idén a nagyszínpadon mutatkozhat be a Punnany Massif, a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győzteseként a Bohemian Betyars és a Halott Pénz is.

A feltörekvő és hazájukban már nagyobb népszerűségnek örvendő zenekarokat bemutató Európa Színpad az olasz kemping mellől a Sziget közepére költözik, a fellépők között lesz a milánói I Ministri és a francia Deluxe. A Klasszikus, Opera és Jazz Színpad sztárja lesz pénteken és szombaton Gabriel Prokofjev, Szergej Prokofjev orosz zeneszerző Londonban élő unokája, aki időnként klasszikus zenei dj-ként is fellép.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top