+ Film

Ezt látnod kell: Eszelősen ütős magyar videoklip nyert francia fesztiváldíjat

A díjazott magyar klipben szerepel Szlávy Eszter rúdtánc világbajnok, Horváth Kristóf Színész Bob slammer és színész, Pion István költő-slammer vagy Busa Pista rapper is.

A Wonderland címmel tavaly megjelent könyvhöz kapcsolódó kisfilm, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel rendezése a Paris Art and Movie Awardot kapta meg.

A Wonderland című könyv, amelyet Baranyai Ákossal közösen írtam, egy képzeletbeli zenekar történetét meséli el a mai Magyarországon. A könyvhöz kapcsolódó klipet ez a fiktív csapat, a Wonderland játssza el, a dal címe What Do You Really Wanna Say, a díjátadó a hét elején volt Párizsban

– mondta Angyalosy Eszter író, rendező.

Mint kifejtette, a könyv a képzelet és a valóság határait mossa össze. Úgy vélte, sokszor veszélyes lehet elszakadni a mindennapok és a valóság elől, mert függőséget okozhat.

Manapság divatos dolog könyvtrailert készíteni, úgy gondoltuk, a Wonderlandre a zenei klip a lehető legjobb megoldás, megfilmesíteni azt a helyzetet, amit a könyv leír

– fogalmazott Szőke Dániel.

Angyalosy Eszter beszámolt arról, hogy a klip tavaly óta sok fesztiválon szerepelt, tucatnyi alkalommal a hivatalos versenyben, és a mostani az eddigi legnagyobb sikere. A díjon a néhai brit filmsztár, a Franciaországban is ünnepelt Audrey Hepburn képe látható, amit lézerrel gravíroztak bele az áttetsző plakettbe.

A rendező elmondta, hogy a zsűri a klip szórakoztató iróniáját emelte ki. Az alkotás az előválogatás után állva maradt két francia és egy belga videót megelőzve győzött a kategóriában. A díjazott magyar klipben szerepel Szlávy Eszter rúdtánc világbajnok, Horváth Kristóf Színész Bob slammer és színész, Pion István költő-slammer vagy Busa Pista rapper is.

A Wonderland könyv összművészeti projektté vált, a hozzá kapcsolódó klip, street art, slam poetry és az egypercesekből álló riportfilm-sorozat egymást segítő elemek

– mondta Angyalosy Eszter.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top