+ Média

Megnyílt a Négyórai Álom Klubja

Új klub nyílt a városban, a Négyórai Álom Klubja. A tagok önként vállalták, hogy a nap 24 órájából mindössze négyet alszanak, s ha alkalmuk nyílik rá, megpróbálják rávenni ismerőseiket, családtagjaikat.

A XX. század története a magyar sajtó cikkei alapján – 1904 – A képen 7 versenyző a Navajo-sivatagban

január, Szilézia – Mi újság van felétek, kérdezte a férfi barátjától, akivel jó ideje nem találkozott. Karácsony napján, válaszolta, megszületett a második fiam. Ez pompás, mondta a másik, akkor nem sok gondotok lesz a sorsa felől. Ezt hogy érted? Miért, ti nem tarjátok a szokást? Aki karácsony napján születik, annak mindenképp ügyvédnek kell lenni, nehogy csaló vagy tolvaj váljék belőle.

január, Filippini-szigetek – A bennszülöttek megegyeztek abban, ha holnap kedvező idő lesz, megkezdik a nagy sáskavadászatot. Úgy is lett, ragyogó napra ébredtek. A csapat egy része sűrű szövésű hálót feszített ki, azzal halászták a sáskákat, mások lapáttal csapkodták a füvet, és akinek nem jutott eszköz, puszta kézzel kapdosott utánuk. Imádták a sáskapástétomot. A sáskák ezúttal hanyatt-homlok menekültek, még pusztítani sem maradt idejük.

január, Spanyolország – Hosszú, tömött sorokban indultak útnak a hangyák, az ország minden tájáról egyetlen hely felé sereglettek, mesélte az asszony a fiának, aki először hallotta a történetet. Jól jegyezd meg, mondta az asszony, és soha ne felejtsd el, hogy minálunk a hangyák minden karácsony este istentiszteletet tartanak.

február, Korea – Amikor a férfi háza kigyulladt, kirohant az utcára, és éktelen kiabálásba kezdett. A szomszédok, látva a fölcsapó lángokat és a füstöt, baltákkal és kalapácsokkal rohantak a segítségére. Eszük ágában sem volt tüzet oltani, ellenben percek alatt romba döntötték a házat, melyért a férfi igencsak hálás volt nekik. Mindenem odaveszett, gondolta, de legalább másnak nem okoztam kárt.

február, Abesszínia – Egy megkötözött férfi ült a széken, a szájából rongydarab lógott, a ruhája véres volt az éjszakai gyilkosság után. A törvények értelmében az áldozat családjának kellett a sorsáról dönteni, halál vagy életfogytig tartó rabság. A férfiak a halálát kívánták, míg a nők úgy gondolták, az nem elég büntetés neki.

február, Ciprus – Amikor a férfi megszületett, a szülei egy hordó új bort ástak el a pincében, aminek éppen huszonhárom éve. A hordót az esküvője napján akarták kiásni, de bármerre forgatták a földet, sehol nem találták. A menyasszony egy ideig várakozott a pince előtt, aztán sírva elrohant. Tudtam én, mondta az anyjának, hogy nem ez az első házassága.

március, Grönland – Egy grönlandi asszony ruházata nagy föltűnést keltett a vacsorára összegyűlt társaságban. Kabátja bélése fókabőrből készült, a szőrmecsuklya ezüstróka szőréből, melyen díszítésül kékrókák farka lógott. Mikor az asszony megfordult, hogy kibújjon a kabátból, a nők majd elájultak az irigységtől, a kabát prémjéből kiálló hat acélhorog miatt.

március, Amerika – Új klub nyílt a városban, a Négyórai Álom Klubja. A tagok önként vállalták, hogy a nap 24 órájából mindössze négyet alszanak, s ha alkalmuk nyílik rá, megpróbálják rávenni ismerőseiket, családtagjaikat. A számítások azt is kimutatták, hogy így 3650 nappal, azaz pontosan tíz évvel többet él meg az ember, ami azonban elgondolkodtatta a nőket, hiszen hatvanéves korukra hetvenévesnek látszanak majd.

március, Japán – Fiam, mondta az apa, az első nevedet egyhónapos korodban kaptad, a másodikat háromévesen. A harmadik nevedet tizenöt évesen vehetted fel, és ma, a házasságod napján egy negyedik nevet is választhatsz magadnak. Halljuk hát, mi légyen az!? Mivel a férfi kiterjedt levelezést folytatott, s a szülei a hosszú nevekben találtak neki méltóságot, ezúttal olyan vékonyra húzta össze magát, mint egy lótuszvirág szára, és azt mondta, Ren.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top