+ Képzőművészet

Még egy hétig látható az ingyenes Hofi-kiállítás Budapesten

hofi

Még egy hétig lehet látni a Hofi Gézáról készült karikatúrákat.

Még egy hétig lehet látni a Hofi Gézáról készült karikatúrákat.

Pusszantás mindenkinek!” –  karikatúrák Hofi Gézáról címmel nyílt utcai kiállítás a Kőrösi Csoma sétányon a X. kerületben – írja Kőbánya hivatalos oldala. A Kossuth-díjas művész, Kőbánya Díszpolgára születésének 80. évfordulója alkalmából a X. kerületi Önkormányzat és a Kőrösi Nonprofit Kft. hirdetett meghívásos pályázatot karikaturisták részére. A pályázatra 21 művész jelentkezett több mint 30 alkotásával. A pályaműveket Dluhopolszky László karikaturista vezetésével háromtagú zsűri értékelte.

A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista 1960-ban kezdte el pályafutását. Hofi óriási hatást gyakorolt a magyar kabaréműfajra. A Rádiókabaré szilvesztereinek állandó sztárja volt. Estjei hangfelvételen jelentek meg, emellett számos rádiójátékban is szerepelt. A humorista utoljára 2002-ben lépett színpadra, és 2002. április 10-én hunyt el. Síremléke a Farkasréti temetőben található.

A Hofi-irodalomról kimerítően írtunk itt.

A zsűrizett műveket bemutató kiállítást a Szent László Napok programsorozatának nyitó napján, június 24-én Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere nyitotta meg. Az tárlatot július 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Kőrösi sétányon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top