+ Design

Sokkoló videó: Így nézne ki az az ember, aki minden közúti balesetet túlélne

Graham sisakszerű koponyája az extra agy-gerincvelői folyadékkal képes megvédeni az agyát a súlyos ütközéseknél, amiket különböző szalagok is tartanak, hogy ne mozduljon el egy durva erőbehatás esetén sem.

Graham egy csapatmunka eredménye: Patricia Piccinin szobrászművész, Christian Kenfield traumatológiai sebész, valamint David Logan közútbiztonsági mérnök hívták őt életre. A koncepció az volt, hogy megnézzék, hogyan nézne ki az emberi szervezet, ha a balesetek túlélésére lenne kitalálva – írja a hvg.hu.

Graham sisakszerű koponyája az extra agy-gerincvelői folyadékkal képes megvédeni az agyát a súlyos ütközéseknél, amiket különböző szalagok is tartanak, hogy ne mozduljon el egy durva erőbehatás esetén sem. Az arca is párnázott, több a szövete és vastagabbak a csontjai. Nyaka nincs, a szintén extra nagy bordái közé pedig légzsákok nőttek, hogy elnyeljék az ütközési energiát.

https://youtu.be/8VyKJSMYSdg

A kampánnyal a TAC azt szeretné elérni, hogy hogy a halálos balesetek száma nullára csökkenjen. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2013-ban 1,2 millióan haltak meg az utakon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top