+ Képzőművészet

Keresztrejtvényt ábrázoló műalkotást töltött ki egy 91 éves látogató

Az alkotáson egy felirat szólít fel a hiányzó kockák kitöltésére, a látogatónak nem kellett kétszer mondani, azonnal kitöltötte a 80 ezer euróra biztosított műalkotást.

Eljárás indult egy 91 esztendős német nő ellen, aki nekilátott megfejteni egy nürnbergi múzeumban kiállított, keresztrejtvényt ábrázoló avantgárd műalkotást. A Reading-work-piece című, 1965-ben készült képet az avantgárd művész, Arthur Köpcke készítette. A keresztrejtvényt ábrázoló alkotáson az „Insert Words” felirat szólít fel a hiányzó kockák kitöltésére.

A nürnbergi Neues Múzeum szóvivője elmondta, hogy az idős hölgy, aki szerdán egy nyugdíjascsoporttal látogatott el a kiállításra, golyóstollal töltötte ki az üres kockákat. A múzeum szakértői szerint a műalkotás szerencsére restaurálható. Az ügyet azért jelentették, mivel a magángyűjteményből kölcsönzött képet 80 ezer euróra (25 millió forintra) biztosították.

A szóvivő hozzátette, hogy a nő ellen rongálás miatt indult vizsgálat, de nem feltételezik, hogy direkt akarta tönkretenni a képet. A nyugdíjas hölgy a rendőrségnek elmondta: szó szerint értelmezte a kép angol nyelvű szövegét, ezért állt neki megfejteni a keresztrejtvényt. Mint hozzátette, szerinte a múzeumnak fel kellett volna hívnia a látogatók figyelmét arra, hogy ne írjanak bele a képbe.

A nyugdíjas csoportot vezető Gerlinde Knopp a BBC News szerint elmondta, hogy a kiállításon sok interaktív művészeti alkotás szerepelt, emiatt könnyű volt összetéveszteni egy olyan munkát, ami szintén azok közé volt sorolható.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top