+ művészet & politika

Már György Péternek is sok a kopaszok megjelenése a Liget-projektben

saul

György Péter sokak meglepetésére tavasszal aláírta a Liget-projektet támogató petíciót. Az Elte Média és Kommunikáció szakos tanára bár Baán László tanácsadójaként dolgozik, a kopasz őrző-védők megjelenésével kialakult jogi helyzetet válóoknak nevezi, és a projekt mögül való kivonulás lehetőségéről beszélt.

György Péter sokak meglepetésére tavasszal aláírta a Liget-projektet támogató petíciót. Az Elte Média és Kommunikáció szakos tanára bár Baán László tanácsadójaként dolgozik, a kopasz őrző-védők megjelenésével kialakult jogi helyzetet válóoknak nevezi, és a projekt mögül való kivonulás lehetőségéről beszélt a Magyar Narancs cikkében.

György Péter urbanisztikai és muzeológiai áttörésben reménykedett, de az elmúlt hetek történéseihez már semmi köze:

A projekt szakmai részéről ugyanúgy meg vagyok győződve, mint két hete, amellett most is kiállok, mint látja. Csak a szakmai részhez már nem férünk hozzá. A projekt olyan kontextusba keveredett, hogy a szakmai kérdésekről nincs többet hol és hogyan beszélni. Ha a Városliget Zrt. nem képes megteremteni újra egy működő kulturális-szakmai mezőt, akkor nekem ebben nincsen dolgom. Ebben az értelemben mondom azt, hogy nincs közöm az elmúlt hetek történéseihez. Hadd vázoljak fel egy lehetséges kimenetelt: tegyük föl, hogy leáll a projekt. És lehet, hogy ez politikailag szükségszerű volt, és akkor ez az egyik legszomorúbb történet, amit átéltünk. Ez azt jelentené, hogy a Fidesz által teremtett üres, kulturálisan regresszív és totálisan használhatatlan szimbolikus politikai térben – Sorsok Háza, Szabadság téri emlékmű, Hóman-szobor, a budai Vár egésze – ezt a projektet nem lehetett megcsinálni. Az elmúlt években úgy tűnt, hogy meg lehet. Ha mégsem, az messze túlmutat a Fidesz problémáin. Lehetett volna Magyarországon egy urbanisztikai és muzeológiai áttörés, ennek elmaradását súlyos urbanisztikai veszteségnek és beláthatatlan muzeológiai kárnak érzem.

Hogy milyen tanácsokat ad Baán Lászlónak és hogy építkezéseknél miért nem lehet betartani a demokratikus processzusokat, a Narancs oldalán olvashatod.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Balog Zoltán Jr. szerint:

    szánalmas magyarázkodó rongyember.
    (de a pénz az mindig is jól jött. ugye Péter?)

  2. Mars3696 szerint:

    Sohasem gondoltam volna, hogy Európa közepén a haj hiánya miatt diszkriminálhatnak bárkit! 😀

    Kopaszon már a Városligetben sem lehet megjelenni! Skandallum! 😀

  3. istvanka szerint:

    A kopaszokat miért nem a kopaszi gátra viszik izmozni?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top