+ Média

Kiszerelték az összes 13-as színházi széket a babonás nézők miatt

Egy férfi jegyet vásárolt Párizs egyik elegáns színházában, de azzal a kitétellel, hogy sem ő, sem pedig a felesége nem hajlandó 13-as számú széken ülni.

A XX. század története – 1900 – a fenti képen Krakkó

október Lengyelország Az európai kisvárosok utcáin lovak vontatta kordék és szekerek közlekedtek, és olykor feltűnt egy-egy automobil is, amely vagyonos ember vagy magas rangú katonatiszt tulajdonában állt. Megkezdődött az átállás a lóról a lóerőkkel hajtott kocsikra. Csakhogy a lovak nem adták könnyen a bőrüket. Jeslo egyik utcáján három megbokrosodott ló felborított egy automobilt a benne ülő három tábornokkal együtt. Tettüket nem tudták mivel magyarázni.

október USA Colorado államban, a sajátos éghajlati tényezőknek köszönhetően a férfiak halandósága kétszeresen meghaladta a nőkét. Egy helyi kutató kiszámította, hány év múlva pusztulnak ki teljesen a férfiak. Mikor három különböző módszerrel is ugyanarra az eredményre jutott, összecsomagolt, fölszállt egy vonatra, elutazott az ország másik felébe, és várt.

október Dél-Olaszország A politikus pompás fekete autón érkezett a városba, hogy szavazatokat gyűjtsön. A férfi északon született, de hogy az analfabéta választók szívére hasson, helyinek vallotta magát. Aztán egy teherautó gördült a térre, amelyről kizárólag ballábas csizmákat dobáltak a tolongó tömegbe. Ha megnyerem a választást, mondta a politikus, megkapjátok a jobbos csizmát is.

november Kuba A férfi évek óta bámulta a szivarüzlet kirakatát, de a küszöböt soha nem lépte át, nem engedhette meg magának, hogy szivarozzon. Egy nap aztán nem akart hinni a szemének. A bő és jó minőségű dohánytermés miatt leszálltak az árak, és mindjárt bevásárolt öt karton Havannát. De úgy határozott, hogy csak akkor gyújt rá, ha ismét egekbe szöknek az árak.

november, Lengyelország Krakkóban egy irgalmas rendi szerzetes megelégelte a szigorú életmódot és a kórházi munkát, és  elhatározta, hogy levegőbe röpíti a kórházat. Negyed font puskaport öntött egy sörös üvegbe, és bedobta a kályhába. A hatalmas robbanás megrázta az épületet, de a betegeknek a rémületen kívül nem esett bajuk. A szerzetes, mit sem törődve azzal, hogy lemészárolhatta volna az egész kórházat, polgári ruhába bújt és elindult a rendőrségre.

november, Uganda Az épülő vasúton a munkások tudomására jutott, hogy oroszlán garázdálkodik a sínek mentén. Három műszaki ember nekiindult, hogy lelője az állatot. Estig nem bukkantak a nyomára, ezért ketten a vasúti kiskocsiban pihentek le, egy pedig kívül őrködött, de csakhamar elaludt. Mintha erre várt volna az oroszlán, rátámadt az alvó műszakiakra. Hárman úszták meg az összecsapást, köztük volt az oroszlán is.

december, Japán A császárné szárnya alá vette a nők ügyét. Egyre több nő dolgozott a postán és a színpadon, ahol eddig férfiak játszották a női szerepeket is. Aztán úgy döntött, hogy külön egyetemet akar a nőknek, és el is kezdte az építkezést. Csupa férfi munkással.

december, USA Egy férfi az utolsó pillanatban ugrott föl az Ockmulgeebe induló különvonatra. Nem sokáig bírt a lépcsőn álldogálni, fölmászott a kocsi tetejére, és ott utazta végig a távot. Elgémberedve és kimerülve mászott le a tetőről, de a tudat, hogy ötezer rézbőrű menyasszony közül választhat, akiket az állam 500 hold földdel, és tízezer dollárral stafírungozott ki, mindjárt megpezsdítette a vérét.

december, Franciaország Egy férfi jegyet vásárolt Párizs egyik elegáns színházában, de azzal a kitétellel, hogy sem ő, sem pedig a felesége nem hajlandó 13-as számú széken ülni, mert babonásak. A pénztáros elmosolyodott. De uram, színházunk halad a korral, a múlt héten eltávolítottuk az összes 13-as széket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top