+ Irodalom

Magasiskola: Egyhetes írótábor kezdődik Szekszárdon

A közönség találkozhat több Mészöly-díjas íróval, valamint Kukorelly Endrével, Pion Istvánnal és Simon Mártonnal. Szintén kerekasztal mellett beszélgetnek a kortárs folyóirat-kultúra helyzetéről, a Jelenkor, a Librarius.hu, a Kalligram kiadó főszerkesztőinek részvételével.

A pátosz és az irónia kérdésköre áll középpontjában az idei Szekszárdi Magasiskola írói alkotótábornak, amelyet hétfőtől negyedik alkalommal rendeznek meg Szekszárdon.

Az egyhetes írótáborban, amelyben idén tizenöten vesznek részt, a szervezők szerint Mészöly Miklós szellemi örökségének jegyében igyekeznek közel hozni az írásművészet kérdéseit az irodalmi alkotás iránt érdeklődőkhöz.

A pátosz és az irónia Mészöly munkásságában is központi kérdés; most azt járjuk körül, hogyan lehet választ adni a pátosz és az irónia mentén, hogyan lehet megtalálni a helyes utat, és ez milyen irodalmi eljárásokat, gondolkodási sémákat jelent – mondta Péterfy Gergely író, a mesterkurzus egyik vezetője.

A kurzuson, amelynek a szekszárdi Mészöly Miklós Emlékház ad otthont, Péterfy mellett Tóth Krisztina költő és Cserna-Szabó András Mészöly-díjas író foglalkozik a hallgatókkal. Az írói alkotótáborban mások mellett Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője Mészölyről, Szkárosi Endre író a fiatal írók tehetséggondozásáról, N. Horváth Béla irodalomtörténész Mészöly és Szekszárd kapcsolatáról tart előadást.

A kurzus programjában esténként a vármegyeháza Pollack-kávézójában nyilvános kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek. Ezeken a közönség találkozhat több Mészöly-díjas íróval, valamint Kukorelly Endrével, Pion Istvánnal és Simon Mártonnal. Szintén kerekasztal mellett beszélgetnek a kortárs folyóirat-kultúra helyzetéről, a Jelenkor, a Librarius.hu, a Kalligram kiadó főszerkesztőinek részvételével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top