+ Irodalom

Helyesírási hibával jelent meg tegnap egy bélyeg

Aki dolgozik, hibázik, a világ sem szimmetrikus, a nők is többen vannak, mint a férfiak. És érdekes módon ez a bélyeg is így lett értékesebb a gyűjtők számára. Na, hogy állunk a hibával?

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával örökíti meg a pesti menetrend szerinti közforgalmi lóvasút indulásának 150. évfordulóját. A bélyegképen a rendelkezésre álló források alapján rekonstruált egykori jármű, a borítékon a Vasárnapi Ujság 1866. július 22-i számában, F.L. monogrammal megjelent A pesti lóvonatu vaspálya című illusztráció részlete látható – írja az infovilag.hu.

A kibocsátáshoz a forrásanyagot a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum adta. A bélyeget Weisenburger István grafikusművész tervei alapján 150 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

A helyesírási hiba a menetrend szerint írásában van, merthogy a bélyegen egybe írták. Ez persze az internet világában, ahol a gyorsaság és a hírverseny miatt helyesírási hibák tömegével jelennek a cikkek, nem hátborzongató jelentőségű. Aki dolgozik, hibázik, a világ sem szimmetrikus, a nők is többen vannak, mint a férfiak, és a matematikában is van egy olyan szabály, hogy csak akkor kell nagyon pontosnak lenni, ha nem tudsz pontos lenni, és fordítva. És érdekes módon ez a bélyeg is így lett értékesebb a gyűjtők számára. Na, hogy állunk a hibával?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top