+ Ökológia

Ki védi meg a fákat? Ki véd meg minket?

Eddig is nyomon követtük a Liget-projekttel szemben fellépő Ligetvédő mozgalom történéseit, most egy olyan levelet mutatunk be olvasóinknak, amelynek írója, Jakab Edit az egyszeri történéseken túl pontosan látja a hatalom arroganciáját, azt, hogy a hatalom élhetetlenné teszi a napjainkat.

Eddig is nyomon követtük a Liget-projekttel szemben fellépő Ligetvédő mozgalom történéseit, most egy olyan levelet mutatunk be olvasóinknak, amelynek írója, Jakab Edit tanár az egyszeri történéseken túl pontosan látja a hatalom arroganciáját, azt, hogy a hatalom élhetetlenné teszi a napjainkat.

A levél:

A Liget jár a fejemben és a Ligetvédő mozgalom. Hogy mennyire egyedül maradtak. Én is kint voltam minden este és nappal, amikor arra visz a bicikliutam, akkor is. Ma arra lettem figyelmes, hogy a Széchenyi fürdő előtt a fák alatt állnak a parkoló autók. A fővárosi rendészek épp arra jártak, (ami nem véletlen, akkora volt a készültség a Ligetben, 18 rendőrautót és buszt számoltam). És kiderült, hogy 2 éve az alkotmánybíróság kivonta a Ligetet a zöldterületek közül rendeletileg. Különben építkezési felvonulási terület se lehetne, pedig az lesz!! És por és hamu, és építési törmelék, üveghalom marad belőle, mint a bontani kezdett Közlekedési Múzeumból. Pedig ott is csak felújításról volt szó! Minden este lemegyek a platánokhoz, ha így marad, nem fogjuk őket látni a Zene Házától. Kétségbe vagyok esve, tegnap több volt a szirénázó rendőrautó, a bevetésre kész rendőr a Ligetben, mint a csendben beszélgető, békésen tüntető. Ez a rendőri brutalitás érthetetlen. Ki ellen? Ellenünk???
Bevetették a katasztrófavédelmet, (teljes szerelékkel, díszben) a békésen üldögélő embereket, a sétálgató párokat, babakocsit tologató édesanyákat vették kordon közé. Nekem is hasonló felvételeim vannak. Ki védi meg a fákat????
Ki véd meg minket???? ha békésen demonstrálunk a jogainkért? Hol lehet panaszt tenni?

Itt a ligetvédőkkel kapcsolatos minden cikket megtalálsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top