+ Természet

A ligetvédőket drogos bandának akarja beállítani a rendőrség

Lehet, hogy több kórháznyi fecskendőt és néhány koszos kanalat gyűjtöttek össze, mielőtt elkezdték volna kivágni a fákat, az épületek évekig üresen álltak, hajléktalanok és szerhasználók is jártak bennük. – írták a ligetvédők.

A Ligetvédők közlése szerint aktivistáik nem drogosok, még alkoholt sem nagyon fogyasztottak a tiltakozásuk ideje alatt.

Közleményükben arra reagáltak, hogy a rendőrség szerdán azt írta a police.hu oldalon: a biztonsági szolgálat munkatársai kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak Budapesten, a városligeti Hungexpo irodaházak környékén, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. Hozzátették, hogy a helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

A Ligetvédők közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a rendőrök egy több évtizede üresen és nyitottan álló épületegyüttesben „kezdtek bizonyítékokat gyártani” az aktivisták ellen.

Lehet, hogy több kórháznyi fecskendőt és néhány koszos kanalat gyűjtöttek össze, mielőtt elkezdték volna kivágni a fákat, az épületek évekig üresen álltak, hajléktalanok és szerhasználók is jártak bennük.

A Ligetvédők csupán március 17-én foglalták el a területet – emlékeztettek. Az azóta eltelt három és fél hónapban politikai demonstrációt tartottak, amelyen bárki, bármikor részt vehetett. Így „bármilyen fecskendő vagy koszos kanál bekerülhetett” a Ligetvédők táborába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top