+ Életmód

Bródy János is fellép a ligetvédőkkel

Egy zseniális gondolatot olvastam egyik ismerősöm fecebook-oldalán, idézem: a fák nem járhatnak bíróságra – nekünk kell megvédeni őket a kivágástól.

Egy zseniális gondolatot olvastam egyik ismerősöm fecebook-oldalán, idézem: a fák nem járhatnak bíróságra – nekünk kell megvédeni őket a kivágástól.

Bródy János fellépéséről a következőket tudjuk meg hivatalosan: Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző és dalszövegíró a Liget Budapest projekt ellen tiltakozók demonstrációján a bontás alatt álló Hungexpo irodaházak előtt 2016. július 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kálmán C. György egyik posztja is idekívánkozik a mai nap ligetvédős krónikái közé:

Az igazi mozgósító erő abban lenne, ha ezeknek a gazembereknek a szavait ismételnék el, az ő képüket mutogatnák, az ő vérlázító nyilatkozataikat ismételnék mindenütt.

Most például Baán László beszélt (a Klubrádióban), arról, hogy a Ligetvédők nincsenek is, hogy ők mindig, mindenkivel tárgyalnak, és hogy soha, senki nem tiltakozott (néhány tucat emberen kívül).

Ha ezt másfél órával korábban hallom, meg sem állok a Ligetig. Szóljon Lázár, Rogán, Orbán, Baán hangja minden nyilvános fórumon! Ez az igazi lázítás, nem a vérszegény ellenzéki politikusok!

bátorság

A Liget Budapest projekt ellen tiltakozók demonstrációja a bontás alatt álló Hungexpo irodaházak előtt 2016. július 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

És egy hír azoknak, akiket június 28.-án letartóztattak:

Azoknak a ligetvédőknek, akiket a Közlekedési Múzeum parkolójában június 28-án történtek után megbírságoltak jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt, minta-kifogást készítettünk, amellyel jogorvoslattal élhetnek a szabálysértési határozattal szemben. Kérünk mindenkit, hogy segítsen a kifogás-mintát eljuttatni azokhoz, akiknek szüksége lehet rá.

A felszólításnak nem engedelmeskedő, a polgári engedetlenség útjára lépő tiltakozók esetében nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a körülményt, hogy az engedetlenkedők politikai véleményüknek adtak hangot egy olyan helyzetben, amikor nem volt más legális lehetőségük a tiltakozásra. Ennek végső megítélése a bíróságra tartozik. A kifogás-mintát innen lehet letölteni: http://tasz.hu/files/tasz/imce/kifogas_minta_ligetvedokozlekedesimuzeum_20160628_v2.docx

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top