+ Irodalom

Ki lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum új főigazgatója?

nyerhetsz Petőfi Irodalmi Múzeum

A főigazgatói pályázatot korábban 2015 novemberében írták ki, mivel 2016 elején lejárt E. Csorba Csilla mandátuma, amit januárban Balog Zoltán egy évvel meghosszabbított.

Új pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói feladatkörének ellátására, a nyertes legkorábban szeptembertől töltheti be a pozíciót. E. Csorba Csilla, az intézmény jelenlegi főigazgatója elmondta, hogy nem indul a pályázaton.

A www.kormány.hu internetes oldalon olvasható pályázati kiírás szerint a pozícióra augusztus 4-ig többek között egy olyan középtávú program benyújtásával lehet jelentkezni, amely javaslatokkal él az intézmény vezetésére, fejlesztésére és tevékenységének társadalmi elismertetésére, különös tekintettel az intézmény nemzetközi kapcsolatainak további bővítésére. Az elbírálásában egyebek mellett előnyt jelent a magyar irodalom külföldi megismertetésében szerzett jártasság.

Az új főigazgató feladata lesz többek között a múzeum kulturális alapellátásban betöltött szerepének erősítése, valamint az irodalmi muzeológia szakági együttműködésének, továbbképzéseinek országos szintű koordinálása is.

A pályázókat egy legalább öttagú szakmai bizottság fogja meghallgatni, amelynek munkájában részt vesz Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter képviselője is. A főigazgatói megbízásról a pályázati határidő lejártát követő 30 napon belül a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve a miniszter dönt, a pozíció ezt követően legkorábban szeptember elsejétől legfeljebb öt évre szólóan tölthető be.

A főigazgatói pályázatot korábban 2015 novemberében írták ki, mivel 2016 elején lejárt E. Csorba Csilla mandátuma. A szakember kedden úgy nyilatkozott: januárban Balog Zoltán egy évvel meghosszabbította kinevezését. A kérdésre, hogy indul-e a most kiírt új pályázaton, nemmel válaszolt.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. nonemart szerint:

    Vagy Szakály, vagy Schmitt Mária. Esetleg a titkos favorit, a Simon L. !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top