+ Zene

Lajkó Félix és Herczku Ágnes a legjobb húsz világzenei albuma között

Lajkó Félix

Lajkó Félix folklemeze már az előző hónapban is szerepelt a listán, Herczku Ágnes koncertfelvétele ebben a hónapban került fel. A toplistán jelenleg nem szerepel más magyar lemez.

Herczku Ágnes: Live at Womex és Lajkó Félix: Most jöttem című lemeze is szerepel a legjobb húsz világzenei album között, amelyet a WMCE – World Music Charts Europe tett közzé honlapján július 1-jén. A világ legrangosabb világzenei toplistáját 24 ország 50 rádiós szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé havonta a legfrissebb lemezekből. Lajkó Félix folklemeze már az előző hónapban is szerepelt a listán, Herczku Ágnes koncertfelvétele ebben a hónapban került fel. A toplistán jelenleg nem szerepel más magyar lemez.

Herczku Ágnes a 2015 októberi WOMEX-en, a Müpában mutatta be Bandázom című albumát a nemzetközi promótereknek. A nagysikerű őszi koncertről felvétel készült, a WOMEX szervezőstábja pedig teljesen rendhagyó módon hozzájárult a megjelenéshez. A Fonó kiadásában megjelent albumon a teljes koncertfelvétel mellett négy vadonatúj stúdiófelvétel is szerepel. A keverés és hangszerelés is Nikola Parov munkáját dícséri, aki a Banda összes, a lemezen szereplő számát jegyzi, csakúgy mint az előző albumon.

Lajkó Félix Most jöttem című lemezén a hegedű- és citeravirtuóz variációit hallhatjuk folk témákra, olyan remek énekesekkel, mint Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna és olyan zenésztársakkal mint Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő. A Lajkó Félix Folk először a művész 40. születésnapjára rendezett Lajkó Félix-maratonon mutatkozott be a Müpában 2015 februárjában. Azóta sok emlékezetes koncerten formálódott a zenei anyag, amely lemezre is került a Fonó gondozásában.

A WMCE tagjai rádiós világzenei szakemberek, akik egymástól függetlenül választják ki az európai kiadók által a közelmúltban publikált több száz album közül azokat, amelyek szerintük az adott hónap legjobb lemezei. Az elmúlt években sikerrel szerepelt ezen a listán Lajkó Félix Mező c. lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó), a Buda Folk Band Magyar világi népzene c. albuma (Fonó), Herczku Ágnes Bandázom (Fonó), Romano Drom colors (Fonó), a Zűrös Banda első lemeze (Fonó), a Buda Folk Band Saját gyüjtés c. albuma (Fonó) és más kiadóktól a Söndörgő és a Romengo lemezei.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top