+ művészet & politika

Budapest Pride: Megindult a menet – fotók

Az alapítvány egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy ne legyen sértő, megalázó vagy kirekesztő a velük kapcsolatos társadalmi és politikai közbeszéd.

Megindult a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a budapesti Andrássy úton szombat délután.  A XXI. Budapest Pride LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) fesztivál rendezvényének résztvevői a Kossuth térre vonulnak, ahol beszédekkel és zenés műsorral zárul a felvonulás.

Az felvonuláson – amelyet ,,Velünk teljes!” mottóval hirdettek meg -, hat szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion indult el a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére.

Az induláskor a tömeg a Munkácsy Mihály utcától a Rippl-Rónai utcáig töltötte meg az Andrássy út forgalmi sávjait. Az alapítvány egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy ne legyen sértő, megalázó vagy kirekesztő a velük kapcsolatos társadalmi és politikai közbeszéd.

Budapest, 2016. július 2. Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, az Andrássy úton, a Hősök terénél 2015. július 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. július 2.
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, az Andrássy úton, a Hősök terénél 2015. július 2-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top