Az egyik Ligetvédőt a Közlekedési Múzeum kéményéről kellett lehozni – fotók

ligetvédők2

Rendőrök viszik kezükben a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistáját, miután a férfi felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során 2016. június 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

ligetvédők

Rendőr beszél a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistájával, aki felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során 2016. június 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán.

Az LMP jogsértőnek tartja a Liget-projekt keretében a Közlekedési Múzeumnál zajló építkezést, és támogatja a Ligetvédők mozgalmát. A tiltakozók közül kedden néhányan feldöntötték az épület köré vont kordon nagyobb részét.

Heltai László, az ellenzéki párt VI. kerületi önkormányzati képviselője azt mondta: az egész projektet illegitimnek tartja, mert az arról szóló döntés jogát kivették a budapesti polgárok kezéből.

Heltai László cáfolta, hogy a beruházásról egyeztetéseket, lakossági fórumokat tartottak volna korábban, a rendezvényeken ugyanis – amelyek elmondása szerint rendre tiltakozásba fulladtak – csupán a terveket mutatták be. A Közlekedési Múzeumnál megkezdett építkezésnél még a pontos terveket sem tudják bemutatni. Tudomása szerint ott egy háromemeletnyi mélységű garázst is kialakítanak úgy, hogy egyáltalán nem ismert annak környezeti hatása, az, hogy hány fát kell miatta kivágni.