+ Film

Nagy vihart kavart történettel indul a filmfesztivál: A király beleszeret az irodista nőbe

A király és választottja 1947-ben kelt egybe, de döntésük hatalmas diplomáciai vihart kavart és Seretsét évekre száműzték is országából.

Rosamund Pike és David Oyelowo apartheid korszakot felidéző szerelmesfilmjével nyílik meg októberben a BFI Londoni Filmfesztivál.

Az igaz történetből forgatott A United Kingdom című produkció Seretse Khamáról, az egykori Becsuánaföld (a mai Botswana) királyáról szól, aki beleszeret Ruth Williamsbe, egy londoni irodában dolgozó nőbe és elveszi feleségül.

A történetet Susan Williams írta meg Colour Bar című regényében, ennek nyomán készült a film. Az egymásba szerető főhősöknek családjuk, valamint a brit- és a dél-afrikai kormány ellenkezését is le kellett győzniük ahhoz, hogy egymáséi lehessenek.

united kingdom

A király és választottja 1947-ben kelt egybe, de döntésük hatalmas diplomáciai vihart kavart és Seretsét évekre száműzték is országából.

A BBC filmjét Amma Asante rendezte, aki korábban többek között a Belle című produkciót is jegyezte. A rendező „nagy privilégiumként” értékelte, hogy alkotása nyithatja meg a Brit Filmintézet Londoni Filmfesztiválját.

Clare Stewart, a fesztivál igazgatója elmondta: az A United Kingdom egy halhatatlan szerelem története, ugyanakkor a brit történelem egy bonyolult, fájdalmas fejezetét ábrázolja.

A 60. BFI Londoni Filmfesztivált október 5. és 16 között rendezik meg. A mustra programját szeptember 1-jén hozzák nyilvánosságra.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top