+ Színház

New Yorkba megy a Békéscsabai Jókai Színház

békéscsabai jókai színház

Amellett, hogy nagyon fontosnak tartom a színházunk életében az amerikai-magyar művészi együttműködést, lehetőséget biztosítva a színészeinknek a szakmai bemutatkozásra és élménygyűjtésre, reményeink szerint egy olyan filmet is készítünk a produkció születéséről majd, amely a nagyközönség számára is elérhető lesz – mondta Seregi Zoltán igazgató.

A Békéscsabai Jókai Színház a New York-i székhelyű Pilvax Players társulattal közösen mutatja be A dzsungel könyve című musicalt New Yorkban június 23-án.

Elmondta, hogy a felkérés Gerner Csaba színművészen keresztül jutott el hozzájuk, aki már korábban is kapcsolatban volt az amerikai magyar színjátszó csoporttal. Gerner Csaba – aki a Békés megyei teátrumban Sir Kánt játszotta – az előadás társrendezője is lesz New Yorkban, és új értelmezésben kívánja színre vinni a Magyarországon húsz éve műsoron lévő darabot.

Rajta kívül a Mauglit alakító Gulyás Attila és a Majomkirályt játszó Csomós Lajos utazik az Egyesült Államokba, ahol a társulattal közösen négy nap alatt öt előadást terveznek.

Seregi Zoltán hozzátette: a premierről és a közös munkáról filmfelvétel is készül, a forgatócsoport tagjait is a Jókai Színház adja, ahogyan néhány jelmezt is kölcsönöznek a közös munkához.

Amellett, hogy nagyon fontosnak tartom a színházunk életében az amerikai-magyar művészi együttműködést, lehetőséget biztosítva a színészeinknek a szakmai bemutatkozásra és élménygyűjtésre, reményeink szerint egy olyan filmet is készítünk a produkció születéséről majd, amely a nagyközönség számára is elérhető lesz.

Az igazgató nem zárja ki, hogy az együttműködés folytatódik a jövőben a két társulat között.

A New York-i székhelyű Pilvax Players független amerikai-magyar társulat professzionális és amatőr színjátszókból álló alkotócsoport. Amerikában élő magyarokként egyik legfontosabb feladatuknak a magyar nyelv ápolását, művelését, a magyar közösség összetartását, minőségi együttlétét tartják.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top