+ Zene

Szívrohamot kapott a gitáros

Parfitt számos egészségi problémával küzdött az elmúlt években: 2005-ben torokrákkal kezelték, 2011-ben szívrohamot kapott. Az együttes 2014-ben számos fellépést volt kénytelen lemondani.

Feltehetőleg szívrohamot kapott a Status Quo angol rockzenekar gitárosa, Rick Parfitt, akit jelenleg Törökországban kezelnek.

A 67 éves zenészt szerda kora reggel szállították kórházba, egy antalyai koncertet követően.

Habár az állapota súlyos, Rick már kérte a szokásos csésze teáját két cukorral és egy édesítővel

– mondta Simon Porter, a banda menedzsere. Hozzátette, nem szolgálnak újabb információkkal mindaddig, amíg a szakemberek el nem végzik a szükséges vizsgálatokat.

A zenekar a törökországi Expo 2016 fesztiválon lépett fel – írta a BBC News.

Parfitt számos egészségi problémával küzdött az elmúlt években: 2005-ben torokrákkal kezelték, 2011-ben szívrohamot kapott. Az együttes 2014-ben számos fellépést volt kénytelen lemondani, miután Parfittot pihenőre intették az orvosok egy műtéti beavatkozást követően.

A banda a Rock On Windermere elnevezésű jótékonysági műsorban lép fel szombaton, és Parfitt helyére az együttes basszusgitárosa, John „Rhino” Edwards fia, Freddie Edwards ugrik be.

Az 1960-as években alakult Status Quo több mint hatvan toplistás slágerrel büszkélkedhet Nagy-Britanniában. A Francis Rossi és Parfitt által vezetett együttes nagyon sok zenésszel dolgozta végig az elmúlt évtizedeket. A banda további tagjai jelenleg Edwards, Andy Brown és Leon Cave.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top