+ művészet & politika

Támadás indult a Zsolnay ellen

Támadás indult a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen, rossz hírét keltették, mert az uniós támogatások, épületfelújítási projektek és a pirogránit üzletágban rejlő üzleti lehetőségek miatt meg akarja szerezni egy lobbicsoport.

Támadás indult a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen, rossz hírét keltették, mert az uniós támogatások, épületfelújítási projektek és a pirogránit üzletágban rejlő üzleti lehetőségek miatt meg akarja szerezni egy lobbicsoport – mondta Bachar Najari, a pocelánmanufaktúra többségi tulajdonosa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bachar Najari felidézte, a Zsolnay-részvénycsomagot az előző tulajdonos 1 forintért adta vissza a pécsi önkormányzatnak. Amikor ő 2013-ben megvásárolta, a gyárnak két – több mint egy évtizedes – hitele és évi közel 300 millió forintos vesztesége volt. A veszteséget már az első évben sikerült felére csökkenteni, a másodikban pedig már közel nullszaldós lett a cég. A gyár sok országba exportál, a márkához méltó üzleteket nyitott, újraindította a szakmunkásképzést, felkészült a nagyobb volumenű pirogránit munkák és mázas tetőcserepek legyártására. A város a befektető szerint mindig azt jelezte, hogy elégedett a gyár működésével.

Tavaly azonban megtámadták a gyárat, zűrzavart keltenek körülötte, mert egy lobbicsoport meg akarja szerezni – mondta az üzletember, aki szerint jelentős károkat okozott, hogy Páva Zsolt, Pécs polgármestere a nyilvánosság előtt azt mondta, a gyár a csőd szélén áll, és erre hivatkozva kérte, minősítsék stratégiailag kiemelt szervezetté. Ezt követően több partner felmondta az együttműködést – tette hozzá.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top