+ Film

Rockzenész buddhista pap és kisiskolás kórista jön a Toldiba

Most megtudhatod, hogyan küzdi le depresszióját egy buddhista pap, és hogyan változtatja meg egy általános iskolás kisfiú életét az iskolai zenekar, na meg egy zenekari nyúl.

A zene vonzásában élnek a Toldi moziban, június  14. és 18. között rendezett Japán Filmhét alkotásainak főhősei. Az elmúlt évek japán filmterméséből kiválasztott öt alkotást most először láthatja moziban a magyar közönség. A filmeket japánul, angol felirattal és választható magyar szinkrontolmácsolással játsszák.

Az idei rendezvény június 14-én a Maestro! című film vetítésével indul, amely Szaszo Akira azonos című mangája alapján készült. A filmben a gazdasági válság miatt felbomlott Kouszaka Sinicsi koncertmester szimfonikus zenekara új esélyt kap, hogy egy koncert erejéig ismét összeálljon. Mindössze egy hónapjuk van arra, hogy felkészüljenek a koncertre egy számukra ismeretlen különc karmesterrel.

japán filmhét

 

Június 15-én játsszák a Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa című 2013-as dokumentumfilmet, amely Kanzaburo Nakamura legendás kabukiszínész életét mutatja be, valamint betekintést nyújt a kabuki színház kulisszái mögé.

Június 16-án vetítik az Okuda és a zenekari nyúl című alkotást. Okuda magának való, visszahúzódó fiú, aki nem lelkesedik a szabadidős tevékenységekért. Az iskolai fúvószenekar mégis felkelti az érdeklődését. A történet során nyomon követhetik a nézők, hogyan kezd a fiú életében először igazán küzdeni valamiért, és hogyan változtatja meg életét egy titokzatos zenekari nyúl.

Az Abraxas fesztiválja című filmben egy Kjosinen nevű buddhista pap depresszióval küzd és képtelen azonosulni hivatásával. Kato Naoki rendező humoros alkotásában a pap elhatározza, hogy valóra váltja gyermekkori álmát: élő rockkoncertet ad szülővárosában. A filmet június 17-én vetítik.

Június 18-án tűzik műsorra a Dalra fel! című filmet, amelyben Kasivaga Juri koncertzongorista általános iskolai énektanárként tér vissza szülővárosába, egy gyönyörű szigetre. Az új tanárnő érkezése felforgatja az iskolai kórust, amelynek tagjai lelkesen készülnek egy kórusversenyre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top