+ Oktatás

Elindultak a Várkert Bazárhoz az oktatási demonstráció résztvevői – fotók!

A tüntetéshez csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. A tüntetők a Március 15. térről az Erzsébet hídon vonulnak át Budára, majd az Attila úton és az Apród utcán haladva érnek el a Várkert Bazárhoz.

Elindultak a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, „bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői a budapesti Március 15. térről a Várkert bazárhoz szombaton. Amikor a tömeg eleje az Erzsébet híd budai oldalára ért, a vége a Március 15. térnél, a Mátyás pincénél tartott, és három sávban haladnak a tüntetők a hídon.

Budapest, 2016. június 11. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációjának résztvevői vonulnak az Erzsébet hídon, a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz, Budapesten 2016. június 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. június 11.
A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, „bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői vonulnak az Erzsébet hídon, a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz, Budapesten 2016. június 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Tanítanék Mozgalom a tüntetés meghívójában a Facebookon egyebek mellett azt írta: egyre dühösebbek, amikor látják, hogy a kormányzat „hogyan tolja tovább a biciklit az iskolák totális államosításával, teszi tönkre a szakképzést, és általában csak bukdácsol az oktatási ügyekben”. Nem hagyhatják, hogy a kormányzat rossz döntéseinek hatása a gyermekeken csapódjon le – fűzték hozzá.

Közölték: a demonstráción „osztályozni” fogják saját teljesítményüket és a kormányét is. Sokan táblákat vittek magukkal, ezeken olyan feliratok olvashatók, mint az EMMI mostohagyermekei akciószövetség, Szabad iskolát, Gyermekeinkért nem ártani. A résztvevők az Üzenjünk a kormánynak, hogy ők is megértsék feliratú molinó mögött indultak el. Látni lehetett a tömegben magyar és uniós zászlókat, valamint a Szolidaritás lobogóit.

Budapest, 2016. június 11. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2016. június 11.
A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, „bizonyítványosztó” demonstrációjának résztvevői indulnak a budapesti Március 15. térről a Várkert Bazárhoz 2016. június 11-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

A tüntetéshez csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. A tüntetők a Március 15. térről az Erzsébet hídon vonulnak át Budára, majd az Attila úton és az Apród utcán haladva érnek el a Várkert Bazárhoz, ahol a program szerint beszédet mond mások mellett Galló Istvánné, a PSZ elnöke.

A budapesti rendezvénnyel egy időben demonstrációt tartanak Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden.

 

Nyitókép: MTI/ Mohai Balázs

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ivan Pap szerint:

    Rohadék liberálbolsi Soros banda.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top