+ Film

Szereted a kortárs költészetet? Ha van képed hozzá, pályázz!

A Versnitt és a Librarius.hu portál közös videóklip-készítő pályázatot hirdet. Olyan videókat várunk, amelyek alapját kortárs magyar versek képezik.

FRISSÍTÉS: Röhrig Géza költő, az Oscar-díjas Saul fia főszereplője megtisztelte a Versnittet és a Librariust, illetve a pályázókat azzal, hogy a zsűri tagjaként részt vesz a beküldött versvideók elbírálásában; a díjak odaítélésében.

A Versnitt és a Librarius.hu portál közös videóklip-készítő pályázatot hirdet. Olyan videókat várunk, amelyek alapját kortárs magyar versek képezik.

Ma már sokunk kezében van okostelefon, sokan ismerik annak a módját, hogyan kell fölvenni, effektelni, megvágni egy-egy videót. Nem nagy ördöngösség tehát benevezni az első pályázatunkra. Van azonban néhány kitételünk:

  1. Olyan videókat várunk, amelyek minimum egy-, maximum ötpercesek.
  2. A verseket nem szabad a klasszikus módon elszavalni, azaz nem játszik a „kiáll a színész a kamera elé” jelenet. Nem szavaló-, hanem videóverseny felhívása ez.
  3. A videók ne a versek képi világát próbálják visszaadni, hanem igyekezzenek sajátot létrehozni, amely kapcsolatba kerül a versével.

A legjobb videók pénzjutalomban részesülnek, továbbá felkerülnek majd a Librarius portálra és a Versnitt Facebook-oldalára. A győztesek a következő összegeket fogják kapni:

  1. díj: 25 000 forint.
  2. díj: 15 000 forint.
  3. díj: 10 000 forint.

A különdíjasok könyvjutalomban részesülnek.

A videók beérkezésének határideje 2016. július 15. A https://www.wetransfer.com/ vagy a http://www.toldacuccot.hu/ fájlküldő oldalra feltöltött pályaműveket a versnitt@gmail.com e-mail-címre várjuk.

A videókat szakmai zsűri fogja elbírálni, amelynek tagjai:

Bóné Ferenc filmesztéta, egyetemi tanár,

Gergely Borbála vizuális szakember, költő,

Gregus Zoltán filmesztéta, egyetemi tanár,

Grozdits Hahó, a Librarius.hu főszerkesztő-helyettese,

Novák Péter Sámuel rendező, operatőr,

Röhrig Géza költő, színész.

A pályázatra természetesen bárki benevezhet, kortól és nemzetiségtől, lakhelytől függetlenül.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top