+ Média

Elhunyt Aigner Szilárd

Az eumet.hu csapata így búcsúzott a váratlanul elhunyt meteorológustól: „Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás előrejelzésnek szentelte.”

Hetvenéves korában váratlanul elhunyt Aigner Szilárd meteorológus – közölte az Eumet hétfő délután a gyászoló családra hivatkozva. Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született. 1973-tól 1989-ig az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa volt. 1989-92-ban a Texo-Graphicomp Kft. résztulajdonosa, a Texo-Magánmeteorológia szakmai irányítója volt, 1992-ben az Aigner és Pártai Bt., illetve Kft. tulajdonosa lett.

A feleségével Pártai Luciával közösen működtetett honlapon, az eumet.hu oldalon azt írták, hogy Aigner Szilárd meteorológus és fizikus diplomát szerzett. Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa, az Előrejelző Főosztály vezetője, a Világ Meteorológiai Szolgálata Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozatának magyar képviselője volt. Emellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője volt.

Az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, másfél évig volt az MTV műsorvezetője. A televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen Aranyszarvas-díjjal tüntették ki. Az elmúlt időszakban a European Weather Service (EWS) előrejelző részlegének irányítójaként is dolgozott. Az eumet.hu-n azt írták: az EWS – különböző neveken – 1990 óta dolgozik a meteorológiai szakmában, kizárólag magántőkével.
Az eumet.hu csapata videóval búcsúzott Aigner Szilárdtól A videóban úgy fogalmaztak:

Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás előrejelzésnek szentelte.

 

A búcsúvideót itt tekintheted meg.

 

A nyitókép forrása: youtube

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Anna Kisfaludiné Baán szerint:

    nem tudom elhinni, hogy egy ilyen sportos, jó fizikummal élő férfi csak úgy meghal

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top