+ Film

Paul McCarteny belépett a virtuális valóságba

Virtuális valóságban járhatjuk körbe az ex-beatle-t, a legújabb hetente jelentkező sorozatában.

Elindult az ex-beatle, Paul McCartney hatrészes dokusorozata, a Pure Paul McCartney VR. A május 24-én indult és június 10-ig tartó sorozat hetente egy epizóddal jelentkezik, amelyben McCartney meséli el pályája és dalai történetét. A stúdióban ücsörgő McCartney sztorijai még archív felvételekkel megtámogatva sem tűnik annyira érdekfeszítőnek, hogy az elkötelezett rajongókon kívül tömegeket mozgasson meg. Az első két epizód után (amik a korai évekre összpontosítottak: A Love Me Do felvételére és John, Paul és George első találkozására Ringóval) be is bizonyosodott, hogy a showt nem a sztorizgató, olykor egy hangszert előkapó dalszerző viszi el, hanem az a mód, amiként mindezt a néző elé tárják.

paul-mccartney-2013

Az Amerikai história X-szel híressé váló Tony Kaye rendezte sorozatban ugyanis azok a 3-6 perces klipeket, amelyeket McCartney házi stúdiójában forgattak, 360°-ban vették fel, így virtuális valóságként akár körbe is járhatjuk a mesélő zenészt.
A sorozatot a Jaunt honlapján lehet követni, ahhoz azonban, hogy teljes legyen a készítők által elképzelt élmény, le kell töltetni a Jaunt virtuális valóság alkalmazását, és így mobilon vagy Google Cardboarddal, vagy pedig VR-headsettel lehet lehet kiaknázni a film adta lehetőségeket. Az ember bejárhatja a házi stúdiót, elforgathatja a nézőpontját, irányt változtathat, abból a szemszögből figyeli McCartney-t, amelyikből akarja, és mindeközben újra és újra megjelennek különböző animációk: egy varázsceruza rajzol képet a Beatles-ről, vagy megjelenik az adott dal akkord váltásainak diagramja, stb.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek