+ Színház

Mennyi mindent adtak a svédek a világnak?

A svédek nagyon szeretnek keresztet tervezni. Az ember azt hinné, a kereszt az egyik legegyszerűbb forma – de a svédek nekiesnek, és csavarják, meg gömbölyítik, meg levelekkel, madarakkal díszítik. – Kiss Csaba svédországi naplója.

Stockholm 2STOCKHOLM

Véletlen(?), hogy útban a Sziget felé hotelem egy hajó. Áll… és mozog lassan, mintha lélegzene.

Ezt látom az ablakából, és ha átmegyek oda, akkor meg így látom. Kint és bent.

Rygerfjord – mintha Ibsen vmely főhősének az ügyvéd barátja lenne. Dr. Hotel Rygerfjord.

És amikor fotóztam megjelent 3 vadkacsa. Különös, mert a vadkacsa monogám állat, egy nő egy élet (vagy 1 ffi ) Itt meg két fiúvadkacsa vett részt a perspektivában – ami megint csak Ibsenes.

Stockholm 3

A képek a szerző felvételei

Stockholm méláján elmólóztam, mennyi mindent adott ez a svéd nép a világnak – mert van svédasztal és van svédtorna, és van svéd masszázs, és van svéd csavar meg svédcsepp, és svédszőke és svéd reggeli – meg svéd Stockholm 7Stockholm5acél… és svéd gyufa – és volt egy XII Károlyuk, aki lóra pattant és hazavágtatott Konstantinápolyból – 14 nap alatt 2500 kilométer. (napi 180 km – A Váci utcánál megpihent)

A svédek nagyon szeretnek keresztet tervezni. Az ember azt hinné, a kereszt az egyik legegyszerűbb forma – de a svédek nekiesnek, és csavarják, meg gömbölyítik, meg levelekkel, madarakkal díszítik. Ettől is Stockholm 4mesés a stockholmi templomok nádasa.

Láttam a parton pálmafát is. Mint egy szólásmondás – satnya, mint a svéd pálma. És van alkoholmentes bor az üzletben. Komolyan. Rozé is. Behűtve. Meg pezsgő is (0,2 % alkohollal) Babazsúr.

Holnap reggel Nynashamn – nagykomp Visbybe, kiskomp Faro-ra. Hol ég a földdel…

Itt az összes részt olvashatod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top