+ Zene

Felmentették Madonnát, akit egy 0,23 másodpercig hallható kürtszó miatt pereltek be

Madonna

Az énekesnőt a VMG Salsoul lemezkiadó cég perelte be egy 1999-es dala miatt, melyben észrevehetetlenül rövid ideig hallható volt egy kürtszó a Salsoul Orchestra egyik számából.

Felmentette Madonnát a bíróság a Vogue című, 1999-es dala körül kirobbant szerzői jogi perben – írta a BBC News. A kaliforniai Pasadena fellebbezési bírósága csütörtökön hirdette ki az ítéletet, mely szerint Madonna és lemezkiadója, Shep Pettibone producer-dalszerző nem vétettek a szerzői jogi törvények ellen a sláger elkészítésekor.
A vita a körül robbant ki, hogy Madonna slágerében engedély nélkül felhasznált egy 0,23 másodpercig hallható részletet, egy kürtszót a Salsoul Orchestra Love Break című dalából.

Madonnát a Love Break jogait birtokló VMG Salsoul lemezkiadó cég perelte be. A végső döntést egy három tagból álló testület hozta meg. Susan Graber bíró szerint a felhasznált részlet olyan rövid volt, hogy egy hallgató sem vette volna észre, egy másik bíró szerint viszont a részlet hosszától függetlenül szellemi termék lopása történt. A harmadik bíró szintén Madonna javára döntött.

Íme az ominózus dal, ami a pereskedést elindította:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top