+ Színház

Ők kapták az idei Törőcsik Mari-ösztöndíjat

Az ösztöndíj megalapítását tavaly novemberben jelentették be a művészt 80. születésnapján. A most átadott Törőcsik Mari-ösztöndíj a 2015/16-os tanévre havi 100 ezer forintos támogatást jelent, így 10 hónapra 1-1 millió forintot nyert el a színművészeti egyetem két hallgatója.

Az emberi erőforrások minisztere Törőcsik Mari színművésszel közösen fiatal színésznövendékeknek adta át a Törőcsik Mari-ösztöndíjat kedden Budapesten.

A kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze nevét viselő elismerést két fiatal tehetség, Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói vehették át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett ünnepségen.

Az ösztöndíj megalapítását tavaly novemberben jelentették be a művészt 80. születésnapján. A most átadott Törőcsik Mari-ösztöndíj a 2015/16-os tanévre havi 100 ezer forintos támogatást jelent, így 10 hónapra 1-1 millió forintot nyert el a színművészeti egyetem két hallgatója. A program szeptemberben folytatódik.

Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze (k) a róla elnevezett ösztöndíj nyerteseivel, Józsa Bettinával  (j2) és Vizi Dáviddal (b), a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival, jobbról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ösztöndíj átadási ünnepségén a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze (k) a róla elnevezett ösztöndíj nyerteseivel, Józsa Bettinával (j2) és Vizi Dáviddal (b), a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival, jobbról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ösztöndíj átadási ünnepségén a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Miklós Oláh szerint:

    „Ők kapták az idei Törőcsik Mari-ösztöndíjat”
    Kik???
    Legalább ilyenkor mellékeljenek egy fényképet a fiatal színészekről, kedves szerkesztők! Nekik is fontos lenne, hogy megismerjük őket!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top