+ Irodalom

Most végre kiderül, ki áll a Centauri név mögött

Jó pár éve találgatja a magyar olvasóközönség, ki lehet az az író, aki inkognitóját a Centauri név mögé rejtette. Most maga Centauri hívja találkozóra az olvasókat facebook-oldalán.

Jó pár éve találgatja a magyar olvasóközönség, ki lehet az az író, aki inkognitóját a Centauri név mögé rejtette. Most maga Centauri hívja találkozóra az olvasókat facebook-oldalán.

Mit csináltok június 10-én este? Én azt mondom, találkozzunk és beszélgessünk egy jót! 10 év után most először lesz itthon író-olvasó találkozóm a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az is lehet, hogy utoljára. Ki tudja? Az biztos, hogy 10 év alatt, apránként sok embert ismertem meg. Volt, akit személyesen, másokat az éterben. Az utóbbi fél év túrái során különösen sok ismerősre, barátra találtam. Leginkább azt várom a találkozótól, hogy leülhessek veletek egy jó beszélgetésre. És persze szeretettel várom azokat is, akikkel soha, semmilyen formában nem találkoztam. Bár rögtönzöttnek tűnhet ez a találkozó, valójában a Margó Irodalmi Fesztivál szervezőivel másfél éve egyeztetünk. Most pont kerül a dolog végére. Megyek. És remélem, ti is jöttök. Sok meglepetéssel készülök, hogy csak egyet említsek: van egy whiskym, ami közel 2000 kilométert utazott velem a januári Jack London-túra során. Azóta is érintetlen. Lehet-e annál jobb, hogy azokkal bontsuk meg, akik januárban segítettek? Beszélgetünk persze regényekről, túrákról, 10 év élményeiről, tervekről is, és amint korábban a Facebookon szavaztatok egy-egy kérdésben, most is szavazhattok, csak ezúttal a PIM-ben. Hamarosan jövök a részletekkel is.
A mellékelt fotót a januári túra 20. napján, Laci (a kapitány) édesanyja készítette. Bizonyára sokan emlékeztek rá, hogy a túra elején teljesen valószínűtlen módon Laci hajóján, a jégbe fagyott Nenén kötöttem ki, aludtam egyet a kabinjában, másnap pedig kockázatos vitorlázásba keveredtünk a téli Balatonon. De ami ennél is mellbevágóbb: a 20. napon ismét összeakadtunk Lacival az M7-esen. Aznap Laciéknál ebédeltem. Úgy néz ki, ők is ott lesznek a PIM-ben. Remélem. Igyekszem személyesen is megkeresni, meghívni mindenkit (bár közben kaszálnom is kell és tetőt javítani), de addig is, legyetek oly kedvesek, osszátok a találkozó hírét. Legyen szép napotok! Üdv: Cen’

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top