+ Pályázat

Pályázat: Hogyan oldható meg a Föld növekvő lakosságának ellátása?

2050-re ugyanis a Föld teljes népessége eléri a 9 milliárd főt, ennyi ember ellátásához a FAO becslése szerint 60 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, miközben a mezőgazdasági termények javát előállító kis és családi gazdaságokat sújtja leginkább az éghajlatváltozás.

Nemzetközi rajz- és videópályázatot hirdet 5 és 19 év közötti fiatalok számára az élelmezési világnap alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

A szervezet Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodájának közleménye szerint a pályázat témája, hogy miként oldható meg a Föld növekvő lakosságának ellátása a klímaváltozás hatásai ellenére. 2050-re ugyanis a Föld teljes népessége eléri a 9 milliárd főt, ennyi ember ellátásához a FAO becslése szerint 60 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, miközben a mezőgazdasági termények javát előállító kis és családi gazdaságokat sújtja leginkább az éghajlatváltozás.

A pályázatra – amelynek egyik tavalyi győztese Kluge Ida Berta 11 éves székesfehérvári diák volt A segítő kezek című rajzával – az iskolások beszkennelt papírra készült rajzait, festményeit, vagy eleve digitálisan készült vizuális műveit is várják. Az idei pályázat újítása, hogy a 13 és 19 év közötti korosztály legfeljebb egyperces videókkal is indulhat. A pályázat beadási határideje szeptember 30.

A pályázat részleteiről a FAO internetes oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők – olvasható a közleményben, amely felidézi: az ENSZ 1979-ben magyar javaslatra nyilvánította élelmezési világnappá október 16-át, amely egyben a FAO alapításának napja is.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top