+ Színház

Egy hónap múlva nyit a Kultkikötő a Balatonon

Az idei műsorban a budapesti és vidéki társulatok, kőszínházak és függetlenek előadásai, nagy- és kamarakoncertek egyaránt megtalálhatók.

Már csak egy hónap, és indul a nyári kultúrszezon a Balaton déli partján. Az idén 11 éves KULTKIKÖTŐ két hónapon át három helyszínen több mint 200 programmal, ősbemutatókkal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi programokkal, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat. Az idei műsorban a budapesti és vidéki társulatok, kőszínházak és függetlenek előadásai, nagy- és kamarakoncertek egyaránt megtalálhatók. Többek között olyan művészek és sztárvendégek lépnek színpadra, mint Tóth Vera, Szabó Kimmel Tamás, Hernádi Judit, Hámori Gabriella vagy a Quimby együttes.

Boomerang Baby

Boomerang Baby

Ősbemutatók sora

Két ősbemutatóval indul a nyár a KULTKIKÖTŐben. Balatonföldváron mutatja be Pindroch Csaba Sebes T. Antal Segítség! Megnősültem! című regényéből készülő egyszemélyes vígjátékát június 24-én. Ugyanezen a hétvégén látható Szilas Miklós Balatoni legendák – Helka és Kelén című interaktív zenés mesejátéka, amely egyaránt szól kicsikhez és nagyokhoz. Szabadtéri ősbemutatóra készül az ExperiDance Társulat is, a Grand Voyage: Nostradamus – Világok vándora című szuperprodukció egy kultúrákon, földrészeken és történelmi korokon átívelő hatalmas utat tár elénk, melyen a tánc vezet végig. Szintén szabadtérre költözik a KULTKIKÖTŐ Produkció Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC című saját előadása, a legendás díva dalait a Katona József Színház társulatának tagja, Fullajtár Andrea kelti új életre egy háromtagú jazz-zenekar kíséretével, Novák Eszter rendezésében.

Zene a színházban, színház a zenében

A KULTKIKÖTŐ nézői különleges zenei stílusokba kóstolhatnak bele ezen a nyáron: a ’20-30-as évekbe kalauzolnak el Huzella Júlia és Ficza István előadásában az Egy férfi és egy nő filmdalai és sanzonjai, a Broadway hangulatát idézi meg Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert pedig Pest titkos zugait járja végig gitárral és dalokkal. A beat-korszakban játszódik az Egy fenékkel két lovat című zenés komédia, melyet Pelsőczy Réka rendez, a Madách Színház Bepasiztunk című produkciója pedig az igazi rock and roll-életérzést képviseli. Dívák személyes vallomásainak is fültanúi lehetünk: Tóth Vera és Hernádi Judit egy-egy esten életük állomásairól mesélnek, énekelnek. A víg özvegy az operett, az Apácák pedig a musical műfaj kedvelőinek okoz majd feledhetetlen estét. A Quimby idén is a földvári nagyszínpadot rázza meg, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László pedig egy bensőséges esttel, megzenésített kortárs versekkel várja a nézőket.

Vígjátékok és krimik

A kecskeméti Katona József Színház a Páratlan páros 2. és a Boeing, boeing című nagy sikerű vígjátékokkal érkezik a KULTKIKÖTŐbe. Azoknak, akik a nevetés mellett izgalomra is vágynak, kitűnő választás a Játékszín Rejtő Jenő-előadása, A szőke ciklon zenés akció-vígjáték és legújabb bemutatójuk, A hűtlenség ára című krimi-vígjáték. Borzongásból sem lesz hiány, pattanásig feszíti majd az idegszálakat az Orlai Produkció két előadása, a Mindent Éváról és a Várj, míg sötét lesz! című krimi.

Kamaraelőadások

A nagyszínpadi produkciók mellett a kamaraelőadások is kiemelt szerepet kapnak. Földváron Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplójának részleteivel lép színpadra, a kaposvári Csiky Gergely Színház Egressy Zoltán Sóska, sültkrumplijával tér vissza Balatonboglárra, az Ő + Ő című társasjátékban pedig Szabó Győző és Nagy Enikő mellett Csernus doki is ringbe száll.

Bővebb információ, részletes program és kedvezményes elővételi online jegyvásárlás: a kultkikoto.hu oldalon

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top