+ Zene

Boros Misi rangos nemzetközi díjat nyert

Több ezren tapsoltak New Yorkban a virtuóz magyar kisfiúnak

Kiemelt első díjat nyert a párizsi Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen a 18 éven aluliak között Boros Misi, a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának felfedezettje.

Kiemelt első díjat nyert a párizsi Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen a 18 éven aluliak között Boros Misi, a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának felfedezettje.

A zongoraversenyre Európa 15 országából több mint ezren jelentkeztek, közülük a regionális válogatók eredményei, valamint a beküldött videofelvételek alapján több kategóriában összesen 92-en szerepelhettek a hétvégi párizsi döntőn. A fiatal magyar tehetség a 18 aluliaknak szóló kategóriák közül a legmagasabb, Junior Excellence nevet viselő szekcióban versenyzett, Chopin F-moll etűdjét és E-moll keringőjét, valamint Debussy Danse de la Poupée és Bartók Béla Román népi táncok című darabját játszva.

Nagyon szeretem ezeket a darabokat, a zene rengeteg oldala megmutatkozik ebben a négy műben

– fogalmazott a 13 éves zongorista, aki hozzátette azt is: nagyon örül, hogy magyar zeneszerzőtől is vihetett darabot a francia kulturális és kommunikációs minisztérium támogatását élvező, több évtizedes múltra visszatekintő zongoraversenyre. A kategória döntőjébe ötödmagával került be Boros Misi, akinek jobbjára nála idősebb, 18 év körüli versenyzőkkel kellett megmérkőznie az első díjért, köztük francia és spanyol tehetségekkel is.

Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, hiszen ez az egyik legnagyobb francia zongoraverseny

– hangsúlyozta Boros Misi, aki elmondta azt is: nagy motivációt jelentett számára a győzelem, és várakozással tekint a következő koncertek elé. „Úgy gondolom haladni kell tovább, új darabokat tanulni, már meg is van, hogy mik lesznek a következő állomások„.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top