+ Életmód

Nyílt napot rendeznek a halotthamvasztóban

Akit érdekel a krematórium működése, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és szabadon besétálhat a hamvasztóüzembe, mely egyébként nem látogatható.

A Budapesti Temetkezési Intézet május 21-én nyílt nap keretében reggel kilenc órától kora délutánig megmutatja a Csömöri Hamvasztóüzem működését – írja a 15.kerulet.ittlakunk.hu

Akit érdekel a krematórium működése, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és szabadon besétálhat a hamvasztóüzembe, mely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberektől kaphat választ kérdéseire. Az intézet célja ezzel, hogy eloszlassa a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket, esetleges félelmeket és bemutassa a modern, európai színvonalú hamvasztóüzemet.

A látogatók megnézhetik a Csömöri Sírkertben található hamvasztó részleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók, vagy milyen körülmények között várakozhatnak az urna lezárásáig.

A Csömöri Hamvasztóüzem címe: 2141 Csömör Főnix u. 1.

A helyszínen vezetéssel lehet körbejárni a hamvasztóüzemet és a sírkertet. Az indulások időpontjai: 09.00, 11.00, illetve 13.00 óra.

A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz-járat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top